Uitverkoren succescoach krijgt het zwaar te verduren op persconferentie: 'Voor de 25e keer...'

Sportnieuws
vrijdag, 03 mei 2024 om 15:27
arne slot
Arne Slot weet maar al te goed hoe het werkt: de Feyenoord-trainer kan zich nog zozeer instellen op vragen op de wedstrijd tegen PEC (zondag), hij weet maar al te goed dat de pers op dit moment maar in één ding is geïnteresseerd. Het is inmiddels alweer een kleine week geleden dat de Rotterdammers een mondeling akkoord bereikten met Liverpool, maar het wachten is nog altijd op een officieel bericht. Op vrijdagmiddag benadrukte Slot niet voor de eerste keer dat hij écht niet meer kan vertellen tot het zover is.
'Er is nog niets officieel en ik zit hier met een Feyenoord-embleem op mijn borst dus het is de bedoeling dat het over Feyenoord gaat, maar ik denk dat jullie het toch gaan proberen', grijnsde de uitverkoren succescoach tijdens de gebruikelijke persconferentie. Het onderwerp 'PEC-thuis' werd door de aanwezige journalisten inderdaad gretig geschuwd, en begrijpelijk: na de bekerwinst staat er voor Feyenoord weinig meer op het spel, en is het een kwestie van uitvoetballen.

Voer voor later

'Ik heb nog steeds al het vertrouwen dat het goed gaat komen, verder kan ik er echt geen antwoord op geven', stelde Slot stug maar ontspannen. 'Het lijkt mij gewoon gepast om aan het einde van het seizoen alle antwoorden op deze vragen te geven, want ik ben hier nog bezig met Feyenoord en Liverpool is ook nog bezig met hun seizoen.' Even daarvoor, na een nieuwe vraag over Liverpool: 'Als dit zo doorgaat, wordt dit een vervelende persconferentie'.

Terugblikken geblazen

Terugblikken dan maar, en dát deed Slot vrijdagmiddag wel graag. 'We hebben ongelooflijk mooie stappen gemaakt. Toen ik hier begon, ontvingen we 5,5 miljoen euro voor onze spits en dat bedrag konden we zo’n beetje investeren. Nu gaan we voor het tweede seizoen op rij de Champions League in en klotst het geld voor onze begrippen tegen de plinten'. Slot stond drie jaar aan het roer bij Feyenoord. In die periode pakte de trainer eenmaal de landstitel en werd vorige week de TOTO KNVB Beker gewonnen ten koste van NEC.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties