Uitgeschakelde tennisser looft keihard besluit Grand Slam-leiding: 'Verdien de wildcard niet'

Sportnieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 15:30
copyright proshots 24891895
Dominic Thiem werd woensdagmiddag uitgeschakeld in de voorrondes van Roland Garros, waardoor hij niet op het toernooi te bewonderen is. Veel tennisfans vonden echter dat de Oostenrijkse voormalig nummer drie van de wereld op basis van het verleden een wildcard moest krijgen. Thiem ziet dat echter zelf totaal anders: 'Ik heb geen wildcard verdient'.
Thiem versloeg in de eerste ronde nog de Italiaan Franco Agamenone met 3-6, 6-3, 6-2, maar moest het in de tweede ronde afleggen tegen de Finse Otto Virtanen met 2-6, 5-7, waardoor hij voor het eerst in tien jaar het hoofdtoernooi mist. Thiem haalde in 2016 en 2017 nog de halve finale en verloor in 2018 en 2019 zelfs de finale van Roland Garros. Blessures hebben hem echter ver teruggeworpen, waardoor hij nu slechts 131ste van de wereld staat.
De buitenwereld mocht dan verbolgen zijn over het feit dat Thiem geen wildcard kreeg, zelf zat hij er niet mee, zo onthulde hij na afloop van de wedstrijd tegen Agamenone. 'Ik heb genoeg toernooien gespeeld en genoeg tijd gehad om weer omhoog te klimmen op de ranglijst en dat heb ik niet voor elkaar gekregen.. Ik verdien de wildcard niet.'
Voor Thiem was het de eerste keer dat hij de kwalificatie speelde. 'Ik heb geprobeerd ervan te genieten. Dit toernooi heeft mij zoveel mooie herinneringen gegeven. Ik sta echt positief tegenover mijn relatie met Roland Garros.'
Wint Atalanta of Bayer Leverkusen vanavond de finale van de Europa League? Wed 10 euro en krijg 50 euro aan bonusgeld! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties