Tottenham vernedert Newcastle United, Chelsea blijft verliezen in de Premier League

zondag, 10 december 2023 om 19:40
copyright proshots 23474295
Manchester City heeft zondag eindelijk weer een overwinning behaald in de Premier League. Het ging niet gemakkelijk voor de ploeg van Pep Guardiola, maar uiteindelijk werd Luton Town met 1-2 verslagen. Chelsea leed daarentegen een nederlaag van 2-0 tegen Everton.
Lange tijd leek het erop dat Luton Town in het Kenilworth Road-stadion op weg was naar een verrassende overwinning op City. In blessuretijd van de eerste helft bracht Elijah Adebayo de thuisploeg op voorsprong. In de tweede helft herstelde City zich. Bernardo Silva maakte de gelijkmaker en kort daarna scoorde Jack Grealish de 1-2. Nathan Aké stond de hele wedstrijd in de basis voor City. Deze overwinning kwam op een goed moment voor Guardiola, gezien de eerdere vier competitiewedstrijden die niet werden gewonnen. City verstevigt door deze overwinning de vierde plaats in de ranglijst.

Chelsea wint ook niet van Everton

Bij Chelsea verloopt het allemaal nog wat stroever. Everton was zondag te sterk voor de ploeg van Mauricio Pochettino. Abdoulaye Doucouré en Lewis Dobbin scoorden voor Everton, dat na een puntenaftrek vanwege overtreding van de financiële regels langzaam maar zeker weer opkrabbelt.
Verder leed West Ham United een verrassende nederlaag tegen Fulham: 5-0. Raúl Jiménez, Wililan, Tosin Adarabioyo, Harry Wilson en voormalig PSV'er Carlos Vinícius waren de doelpuntenmakers. Kenny Tete bleef op de bank bij Fulham.

Tottenham vernedert Newcastle United

Tottenham Hotspur wist al vier competitiewedstrijden op rij niet meer te winnen, maar de ploeg van trainer Ange Postecoglou liet tegen Newcastle United zien nog altijd mee te doen in de titelstrijd. Richarlison en Heung-Min Son waren uitblinkers bij Spurs, beide aanvallers scoorden twee doelpunten. Namens Newcastle wist alleen Joelinton een doelpunt te maken. Dankzij de 4-1 overwinning staat Tottenham nu op dertig punten en op de vijfde plek. Koploper Liverpool heeft zeven punten meer.