AZ-keeper Ryan mist cruciale wedstrijden wegens gebroken oogkas

Sportnieuws
zondag, 10 december 2023 om 19:10
copyright proshots 23109667
AZ heeft te maken gekregen met een fikse tegenvaller. De Alkmaarders moeten het zonder Mathew Ryan doen in de cruciale duels met Legia Warschau en PSV. Door een ongeluk in de sportschool heeft de doelman een blessure aan zijn hoofd opgelopen, zo meldt het doorgaans betrouwbare AZAlerts.
Het lijkt erop dat Ryan dit kalenderjaar in ieder geval niet meer in actie zal komen voor AZ. In de resterende wedstrijden van dit jaar zal de club het opnemen tegen Legia, PSV en HHC Hardenberg. Het ongeluk in de sportschool heeft naar verluidt plaatsgevonden, en het is nog niet duidelijk of de doelman wel in actie kan komen op de Asia Cup in januari met het Australische nationale team. Verder onderzoek zal dat moeten uitwijzen.
Naar alle waarschijnlijkheid zal Hobie Verhulst weer plaatsnemen onder de lat bij AZ. Voor de komst van de Australische Ryan was Verhulst de eerste doelman bij de huidige nummer drie van de Eredivisie. Toen maakte hij echter regelmatig foutjes, wat hem uiteindelijk de plek onder de lat kostte.

Belangrijke week voor AZ

De komende week staat er veel op het spel voor AZ. De ploeg van Pascal Jansen moet winnen van Legia om te kunnen overwinteren in de Conference League, terwijl de belangen tegen PSV ook groot zijn.

[Update] Ryan heeft zijn oogkas gebroken

De Telegraaf meldt zondagavond dat Ryan zondag een gebroken oogkas heeft opgelopen. Dat gebeurde tijdens een hersteltraining. De Australiër zou er om bekend staan graag aan de slag te gaan in de gym, een 'fitnessbeest', aldus De Telegraaf, dat eveneens geen uitsluitsel kan geven over de duur van de kwetsuur. Wel wordt verwacht dat Ryan inderdaad komende week niet in actie zal komen.   

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties