Ten Hag boekt met Manchester United knappe thuiszege op Newcastle United

woensdag, 15 mei 2024 om 23:05
copyright proshots 25242399
Erik ten Hag kon woensdagavond eindelijk weer eens lachen als trainer van Manchester United. In eigen huis werd een knappe 3-2 overwinning geboekt op Newcastle United. Voor wat betreft de stand in de Premier League schieten 'The Red Devils' er echter weinig mee op en is Europees voetbal heel ver uit zicht.
De voorbije weken kampte Ten Hag meer veel blessuregevallen en moest hij de nodige sterkhouders missen. Tegen Newcastle United was aanvoerder Bruno Fernandes weer terug. En dan was duidelijk te zien. Na een half uur spelen verzorgde de Portugees de assist op Kobbie Mainoo. De voorsprong kon met moeite de rust mee ingenomen worden, maar direct bij de start van de tweede helft ging het al mis. Balverlies op eigen helft van Sofyan Amrabat leidde alsnog een doelpunt van Newcastle in. Anthony Gordon gleed een voorzet van Jacob Murphy binnen.
De vechtlust was er overduidelijk bij de spelers van Ten Hag en dat compenseerde de vele kansen die werden weggegeven. Zelf was het ook vaak kansrijk, maar stond het vizier niet altijd op scherp. Wel bij Amad Diallo die na een klein uur spelen verwoestend haard raak schoot. Ten Hag bracht vlak voor tijd Lisandro Martínez, Marcus Rashford en Rasmus Højlund in de ploeg. Laatstgenoemde scoorde de 3-1. In de blessuretijd deed Lewis Hall namens de bezoekers nog iets terug.
Ten Hag ziet zijn ploeg nog altijd op de achtste plaats staan. Met nog één speelronde te gaan heeft United een minieme kans om Europees voetbal via de reguliere competitie af te dwingen. Het moet zesde worden om de Conference League in te gaan. Echter staat Chelsea nu op die plaats en heeft het drie punten voorsprong en een beduidend beter doelsaldo, +13 om -3.