Teleurgestelde Plooij snapt weinig van Viaplay-megadeal: 'Lager bod'

Sportnieuws
vrijdag, 19 april 2024 om 17:28
copyright proshots 23055120
Jack Plooij heeft teleurgesteld gereageerd op het nieuws dat de uitzendrechten voor de Formule 1 vanaf 2025 niet naar Ziggo Sport teruggaan, maar bij Viaplay blijven. Een extra klap in het gezicht van Ziggo Sport is dat het niet om een contractduur van drie jaar zou gaan, zoals eerder werd verwacht, maar om een periode van vijf jaar. Dat zou betekenen dat de koningsklasse van de autosport minimaal tot en met 2029 bij Viaplay te zien is.
'Ik ben heel verdrietig', zegt Plooij grappend, met toch een serieuze ondertoon, bij De 538 Ochtendshow. De verslaggever heeft geen flauw idee waar het mis is gelopen. 'Ik heb geen idee. Ik heb mijn baas nog niet gesproken, dus ik ken de details nog niet', geeft Plooij toe. 'Het schijnt dat er volgende week een officieel bericht komt, maar Erik van Haren, journalist van De Telegraaf, is altijd goed ingelicht, dus die dacht: ik breng het vast.'

'Dochteronderneming van F1-eigenaar'

Ziggo zag na 2021 hoe Viaplay de rechten overnam. Het Scandinavische bedrijf investeerde wél in de uitzendrechten, maar niet in de diensten van Olav Mol en Plooij. Normaal gesproken worden de uitzendrechten om de drie jaar verkocht in Nederland, maar dat is nu niet het geval. 'Vijf jaar, zeggen ze', bevestigt Plooij over de lengte van het nieuwe contract met Viaplay. Plooij geeft aan dat Viaplay de rechten gewonnen heeft, ondanks dat ze een lager bod deden dan Ziggo Sport. 'En dat terwijl Ziggo Sport een dochteronderneming is van Liberty Media, dat de eigenaar van de Formule 1 is. Snap jij het nu nog?' vraagt Plooij zich af.

'Hoogste bod'

De verslaggever van Ziggo Sport uitte eerder nog vertrouwen in het terughalen van de Formule 1 naar Ziggo Sport, maar dat is dus op teleurstelling uitgelopen. 'Ik hoopte het natuurlijk sowieso, en ik hoorde ook dat het bod heel hoog en heel goed was, en dat bleek dus ook te kloppen. Wat moet je nou nog meer doen als je het hoogste bod gedaan hebt?' aldus Plooij. 'Dat weet ik overigens niet zeker, want ik heb mijn baas dus nog niet gesproken.'

Doorslaggevende factor

Plooij meent zelf wel te weten wat uiteindelijk de doorslaggevende factor was. 'Dan zou je toch denken dat ze voor het meeste geld gaan, maar ik hoor ook uit het geruchtencircuit dat het een rol speelt dat Viaplay in meerdere landen al hele goede deals heeft, en dat ze daarom deze deal gekregen hebben. Ik moet dus nog even afwachten wat er volgende week gezegd word. Ik ben ook wel teleurgesteld', geeft Plooij toe.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties