Teleurgestelde Koeman schrikt van zijn ploeg: 'Dit had ik niet verwacht'

Teleurgestelde Koeman schrikt van zijn ploeg: 'Dit had ik niet verwacht'

Zijn tweede termijn als bondscoach van het Nederlands elftal is dramatisch van start gegaan. Ronald Koeman zag Oranje vrijdagavond kansloos onderuit gaan tegen verliezen WK-finalist Frankrijk. Na twintig minuten stond er al een 3-0 achterstand op het scorebord in Parijs. Koeman reageerde na afloop zeer teleurgesteld. 'Verliezen bij Frankrijk kan, maar het verschil was te groot. Dit had ik niet verwacht', zei de bondscoach tegenover de NOS.

In aanloop naar het duel met de Fransen kreeg Koeman te maken met veel spelers die geblesseerd afhaakten. De vele absenties waren volgens de bondscoach geen aanleiding tot de grote nederlaag. 'Wij maken fouten op plekken in het veld waar geen fouten mogen worden gemaakt. Dat was de oorzaak dat we al snel een verloren wedstrijd speelden. We verliezen de bal op 20 meter voor ons eigen doel. Dat is door een tegenstander met heel veel kwaliteit afgestraft. We waren naïef. Het was vervelend dat veel spelers door een virus afvielen, maar dat staat hier los van. We hebben het absoluut niet goed gedaan. Ik verwijt het niet alleen de jonge spelers. Van de ouderen had ik inderdaad ook meer verwacht.'

Volgens Virgil van Dijk speelde het Nederlands elftal in Parijs tegen Frankrijk al snel een verloren wedstrijd. 'Als je na 7 minuten al met 2-0 achter staat wordt het een hels karwei', zei de aanvoerder bij de NOS. 'Dan is het eigenlijk al verloren. We begonnen heel slecht', vervolgde Van Dijk. 'Daardoor liepen we meteen achter de feiten aan. En een tegenstander met de kwaliteit van Frankrijk speelt het dan heel gemakkelijk uit. Dit is gewoon balen. We konden niet herstellen, verloren de duels, leden te veel balverlies en werden afgestraft.' Maandagavond kan het Nederlands elftal kans op eerherstel pakken als Gibraltar op bezoek komt in de Rotterdamse Kuip.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.