Taylor verslaat zijn Ajax-voorgangers Gravenberch en Frenkie de Jong op dit gebied

Sportnieuws
vrijdag, 02 juni 2023 om 00:54
taylor
Heel leuk kan het seizoen voor de gemiddelde Ajax-fan niet genoemd worden. De club werd vroegtijdig uitgeschakeld in Europees verband, verloor de bekerfinale van PSV en eindigde als derde in de competitie. Toch gloort er hoop aan de horizon. De ruwe diamanten Mika Godts, Sylvano Vos en Francisco Conceicao lieten zien veel talent te hebben en Jorrel Hato speelde zich in de basis. Voor Kenneth Taylor was dit het eerste seizoen als basisspeler. Hoewel hij veel kritiek over zich heen kreeg van de fans, had Soccernews.nl een interessante analyse. Taylor liet zien op een bepaald vlak beter te zijn dan zijn voorgangers Frenkie de Jong en Ryan Gravenberch.
Taylor begon uitstekend, met twee doelpunten in zijn eerste twee wedstrijden in de Eredivisie. Daarna deelde hij mee in de algehele malaise van Ajax. Hij bleek verdedigend veel kwetsbaarder dan De Jong en Gravenberch en ook voetballend kwam het er niet uit. Taylor oogde nonchalant en maakte veel fouten, zoals in de laatste wedstrijd tegen FC Twente. Ook internationaal maakte hij geen zekere indruk. Taylor mocht in maart tegen Frankrijk meedoen en leidde al na amper een minuut de openingstreffer van Antoine Griezmann in met zijn balverlies. Koeman zag genoeg en Taylor zit een paar maanden later niet eens meer bij de selectie.
Zijn zelfvertrouwen is hij kwijt, voetballend liep het minder, maar hij heeft een aantal dingen die in zijn voordeel spreken als we kijken naar hoe De Jong en Gravenberch gepresteerd hebben. Allereerst kwamen zij in uitstekend draaiende teams terecht. Frenkie's eerste volledige seizoen was bijvoorbeeld in 2018/2019, toen Ajax op een haar na de finale van de Champions League misliep. Anderzijds kan je ook stellen dat Ajax juist dankzij De Jong en later ook Gravenberch zo goed presteerde. Taylor is echter een stuk doelgerichter dan zijn voorgangers.
Taylor speelde 32 wedstrijden in de Eredivisie, waarvan 29 in de basis. Hij scoorde maar liefst acht keer en hij gaf drie assists. De Jong was in zijn eerste volledige seizoen goed voor drie doelpunten en vier assists, Gravenberch voor vijf doelpunten en drie assists. Nu moet hij alleen nog de bal naar de juiste kleur gaan spelen, want potentie heeft Taylor genoeg.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties