Süley ziet potentiële opvolger van Kroos al bij Real spelen: 'Wel een totaal ander type'

Sportnieuws
maandag, 27 mei 2024 om 16:11
copyright proshots 23714523
In de laatste aflevering van VI Uncensored praten Süleyman Öztürk en Matthijs Vegter onder andere over het feit dat Toni Kroos na dit seizoen stopt met profvoetbal. Een kijker van de liveserie op het YouTube-kanaal van Voetbal International vraagt wie Real Madrid moet kopen als zijn opvolger, waar Süley een verrassend antwoord op geeft.
Süley denkt namelijk dat Real Madrid helemaal niet de transfermarkt op hoeft te gaan om Kroos te vervangen. Ze hebben deze al in huis. 'Een kopie van Kroos bestaat niet, dus op die manier een vervanger vinden gaat niet lukken. Ze hebben Eduardo Camavinga die weer een jaar verder is, Federico Valverde die meer middenvelder is geworden en in een totaal andere rol naast Kroos is komen te spelen. Tchouaméni hebben ze natuurlijk ook nog', zo denkt de journalist aan drie interne vervangers.
Van die drie namen is Valverde in de ogen van Süley de beste keuze. 'Die vond die rol echt geweldig om uit te voeren, maar het is natuurlijk geen Kroos. Niet de beste passer ter wereld, maar een totaal ander type', zegt hij over de 25-jarige Uruguayaan. 'En dat vind ik zo mooi aan Ancelotti (de coach van Real Madrid, red.). Je kan Kroos niet één op één vervangen en hij zei: dat ga ik ook niet doen.'
Real Madrid krijgt deze zomer een surplus aan aanvallende kwaliteit binnen, met Kylian Mbappé en Endrick. Dat wordt een behoorlijke puzzel voor Ancelotti, ziet Süley. 'Je zult een elftal moeten gaan formeren waarbij Mbappé het best tot zijn recht gaat komen en waarin Bellingham waarschijnlijk een iets andere rol gaat krijgen, want je moet Vinicius Junior en wellicht ook Rodrygo ook nog kwijt.'
Een andere speler die genoemd wordt in de comments van de video is João Neves van Benfica. 'Ik vind hem een goede speler, maar geen opvolger van Kroos. Hij kost meer dan 100 miljoen euro, en we gaan ongetwijfeld nog veel van hem horen', zo sluit Süley het onderwerp 'opvolger Toni Kroos' af.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties