Sterkhouder Vitesse verlaat zinkend schip: 'Anders mis ik de helft van de wedstrijden'

Sportnieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 8:00
van ginkel
Vitesse verkeert in zwaar weer en moet alles op alles zetten om de proflicentie te behouden. De club is gedegradeerd uit de Eredivisie en zal mits ze de proflicentie behouden volgend seizoen actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie. Marco van Ginkel heeft aangegeven naar alle waarschijnlijkheid niet mee te gaan naar het lagere niveau.
Van Ginkel zit in de laatste weken van zijn contract en verwacht niet dat de club zijn contract zal gaan verlengen in verband met de financiële status. 'De club zal wel heel veel moeten gaan snijden en er zal veel met eigen jeugd moeten gaan gebeuren', vertelt de oud-speler van Chelsea aan Voetbal International. De middenvelder is blessuregevoelig en speelt daarom ook liever niet op kunstgras. 'Dan zou ik de helft van de wedstrijden moeten missen', doelend op de vele kunstgrasvelden in de KKD.

Wel door met voetballen 

Van Ginkel zal echter niet zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen. 'Ik denk dat ik fit ben en wil nog wel een paar jaar voetballen. Het is nu nog open waar dat zal zijn. De kans dat het bij Vitesse is, is niet zo groot.' Als de voetballer het zelf voor het zeggen heeft blijft hij graag in Nederland. 'Ik ga ook niet zomaar overal naartoe. De voorwaarden moeten goed zijn voor mijn gezin. Het liefst wel in de buurt, maar als er een mooi avontuur in het buitenland voorbijkomt, in een mooie stad. Waarom niet?'

In stijl naar de KKD

Van Ginkel speelde dit seizoen 29 wedstrijden in de Eredivisie waarin hij zeven keer scoorde en twee keer assisteerde. De club kreeg eind april achttien punten in mindering, waardoor het doek in Eredivisie definitief was gevallen. Afgelopen weekend speelde het de voorlopig laatste wedstrijd in de Eredivisie tegen Ajax (2-2).
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties