'Slot wou graag naar Tottenham, maar die vonden hem veel te duur'

Sportnieuws
vrijdag, 26 mei 2023 om 11:04
slot
De Telegraaf heeft nieuwe details naar buiten gebracht over de geklapte transfer van Arne Slot naar Tottenham Hotspur. De hoofdtrainer van Feyenoord zou welwillend tegenover een vertrek naar Noord-Londen staan, maar de club vond de transfersom die voor hem opgehoest moest worden veel te gortig. Mogelijk probeert Tottenham het volgend jaar weer, als Slot een relatief lage afkoopsom als clausule in zijn contract heeft staan.
Marcel van der Kraan schrijft vrijdagochtend dat de vraagprijs van Feyenoord twintig miljoen bedroeg. Dat is een stuk meer dan de clausule voor volgend jaar, die vijf miljoen euro bedraagt. Maandag meldden verschillende binnenlandse media dat Rafaela Pimenta, de zaakwaarnemer van Slot, zich woensdag zou melden in De Kuip. Volgens Valentijn Driessen had Pimenta haar jawoord voor Slot al gegeven aan Tottenham Hotspur. 
Dat Slot nog bij Feyenoord aan het roer staat komt dus puur door The Spurs zelf, die schrokken van het hoge kostenplaatje. 'Voorzitter Daniel Levy wilde horen wat er voor nodig was om de coach weg te lokken uit Rotterdam. En die informatie kon Pimenta de clubleiding van Spurs niet geven. Het enige wat ze kon vertellen was dat er volgend seizoen een afkoopsom van 5 miljoen euro zou gelden en dat Feyenoord daar dus in dit stadium wel boven zou gaan zitten', valt te lezen in de krant. 'Pas op het laatste moment kwamen de kaarten op tafel en kreeg Pimenta door dat de afkoopsom richting de 20 miljoen euro moest gaan. Dat was exact het moment waarop zowel het kamp-Slot als het kamp-Tottenham zich realiseerde dat er met Feyenoord niet te sollen viel.'
De 44-jraige oefenmeester heeft nu nog een extra seizoen om te imponeren. Afgelopen jaar wist hij met Feyenoord de landstitel te winnen met dominant voetbal en werd hij in de halve finale van de beker uitgeschakeld door Ajax. Die wedstrijd werd volledig ontregeld door het 'aanstekerincident', waarin Davy Klaassen een aansteker op zijn hoofd gegooid kreeg die vanuit het publiek kwam. In de Europa League lag Feyenoord op koers om door te stoten naar de halve finale, maar ging het in extremis toch mis tegen AS Roma. Aankomend seizoen wacht de Champions League voor Slot en zijn mannen. Daarin komt het Tottenham Hotspur niet tegen.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties