Slot en Gullit verschillen radicaal van mening over Depay: 'Hij verplaatste het spel'

Sportnieuws
dinsdag, 26 maart 2024 om 15:08
depay
Arne Slot heeft maandagavond tijdens de uitzending van Rondo een lans gebroken voor Memphis Depay. Het optreden van de Nederlandse aanvalsleider tegen Schotland (4-0) werd niet door iedereen als even gelukkig bestempeld, en dat is volgens de Feyenoord-trainer niet terecht. De mening van Slot stond daarmee lijnrecht tegenover die van Ruud Gullit, die in dezelfde uitzending al had laten blijken dat hij Depay flink vond tegenvallen.
'Ik vond Memphis helemaal niet goed spelen', stelde Gullit. 'Ik zit ernaar te kijken... En Gakpo ook! Het lijkt wel of hij niet weet wat hij moet doen, terwijl ik hem op het WK juist geweldig vond voetballen'.

De uitdaging van één-tegen-één

Kort na de woorden van het voetbalicoon laat Slot een compleet ander geluid horen. Hij legt uit dat het wat hem betreft een uitdaging is om tot goed voetbal te komen als je tegenstander op heel het veld één-tegen-één gaat spelen. 'Dat hebben we bij Feyenoord ook wel eens', zegt de trainer. Marco van Basten, óók te gast in de bewuste uitzending, haakt daarop in door te stellen dat dat juist is wat je als ploeg moet willen. Het gaat er dan om, stelt de oud-voetballer, dat je de beste speler van het veld zo snel mogelijk vindt en je spel daarop afstemt.

Ruimte zoeken en vinden

Slot is het daarmee eens, en gebruikt vervolgens wedstrijdbeelden om uit te leggen dat Memphis degene is die die rol bij Oranje vervult - en volgens Slot met verve. 'Elke keer dat we Depay konden vinden, (...) kom je in grote ruimtes'. Volgens de voormalige middenvelder heeft dit ermee te maken dat Depay zich continu uit laat zakken, en daarmee ruimte maakt voor anderen. Dat hij met een individuele actie ook in staat is zichzelf vrij te spelen, is daarbij de kers op de taart. Opbouwen in een één-tegen-éénsituatie is niet eenvoudig, beargumenteert Slot, maar door de inspanningen van Depay lukte het Oranje om daar bij vlagen toch oplossingen in te creëeren.

Bewondering bij tv-commentator

Presentator Wytze van der Goot stak zijn bewondering voor Slots analyse maandag niet onder stoelen of banken. 'Heb je komende maandag wat te doen, of de maandag daarop?', zei hij ten overstaan van de andere tafelgasten. 'Ik vind het wel interessant'.
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Nederland van Duitsland wint, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties