Schulting loopt finale 1500 meter mis door val: 'Dom van mezelf'

Sportnieuws
zaterdag, 16 maart 2024 om 15:41
schulting
Suzanne Schulting slaagde er niet in zich te kwalificeren voor de finale van de 1500 meter tijdens het wereldkampioenschap shorttrack in Rotterdam. De titelverdedigster kwam ten val in de halve finale in Ahoy. Ze rijdt ook niet de B-finale.
De Chinese Yize Zang raakte in de bocht de Hongaarse Rebeka Sziliczei-Nemet, en zij sleurde Schulting mee in haar val. Hoewel de Friese schaatsster niets kon doen aan de valpartij, wordt ze niet toegevoegd aan het deelnemersveld voor de A-finale. Op het moment van de val had ze bij de eerste twee schaatsers moeten zitten om zich te kwalificeren en dat was niet het geval.
'Ik zat te ver naar achteren gedrukt. Daardoor werd ik stilgezet. Dat is dom van mezelf. Normaal zit ik verder voorin,' zei Schulting vlak na de race tegen de NOS. 'Natuurlijk heb ik pech dat ik onderuit word gereden. Maar vallen hoort er ook bij. Het is frustrerend. Ik voel nu vooral de teleurstelling. De boosheid komt denk ik later.'

De afstanden die Schulting nog kan winnen

Schulting besloot om niet deel te nemen aan de B-finale van de 1500 meter en richt zich op de 500 meter en de 1000 meter. Op allebei de afstanden staat ze in de kwartfinale. 'In de B-finale ga ik niets winnen. Hopelijk rijd ik vandaag nog drie keer een 500 meter', aldus Schulting, die dus stiekem hoopt de kwartfinale en halve finale te overleven en de finale te mogen rijden.
Gilli Kim is de nieuwe wereldkampioene op de 1500 meter en onttroont daarmee Schulting. De Zuid-Koreaanse sloeg toe in het laatste rondje van de finale in Ahoy. De Amerikaanse Kristen Santos-Griswold pakte het zilver, voor haar landgenote Corinne Stoddard.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties