SC Heerenveen bevestigt komst van nieuwe trainer

Sportnieuws
vrijdag, 17 mei 2024 om 11:15
robin van persie
SC Heerenveen heeft bevestigd dat Robin van Persie volgend jaar aan het roer staat van de Friese hoofdmacht. De beginnende (hoofd)trainer komt over van Feyenoord, waar hij de voorbije jaren actief was als jeugd-en specialistentrainer, en tekent voor twee jaar. Met het nieuws komt een definitief einde aan de verschillende geruchten over de opvolging van de vertrekkende Kees van Wonderen.
De komst van Van Persie wordt vrijdagochtend bevestigd met een heuse promovideo, waarin de oud-international aan boord stapt van een boot en koers zet richting Friesland. Dat Heerenveen Van Persie ging aanstellen, scheen al wekenlang door; alleen de bevestiging ontbrak dus nog.

Bekende woorden

'Het trainersvak is veelomvattend en uitdagend, en ik beoefen het met veel passie en plezier', zegt de voormalige spits. 'Ik wil graag mijn ontwikkeling voortzetten en de rol van hoofdtrainer sluit perfect aan bij dat streven. Ik ben dan ook verheugd met de kans die SC Heerenveen mij biedt. SC Heerenveen is een hele mooie eredivisieclub met een rijke traditie en trouwe achterban. Het is een fantastische uitdaging om hier als hoofdtrainer bij te mogen dragen aan de sportieve ambities en ontwikkeling van de club.'

Geen Steijn

Met de aanstelling van de Feyenoorder komt een einde aan een geruchtmakende periode, waarin ook voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn en Rick Kruys aan de Eredivisionist werden gekoppeld. Steijn werd zelfs gespot toen hij een ontwikkelingspresentatie van de club bijwoonde. Afgelopen seizoen slaagde Heerenveen er niet in de play-offs om Europees voetbal te bereiken; dat zal Van Persie na de zomer beter moeten doen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties