Ricciardo wachtte vergeefs op excuses na lompe aanrijding: 'Ik ben niet zo'n eikel'

Sportnieuws
vrijdag, 03 mei 2024 om 15:38
daniel ricciardo
Daniel Ricciardo is nog steeds hartstikke klaar met Lance Stroll, die zich nog steeds niet heeft verontschuldigd bij de Australiër nadat hij in China tegen de achterkant van zijn bolide reed. De 34-jarige wil het achter zich laten, maar vindt het kinderachtig dat de Canadees niet even een berichtje had gestuurd om sorry te zeggen. Ricciardo hoopt dat het in Miami in ieder geval beter gaat.
Tijdens de safetycar-periode in China reed Stroll achter Ricciardo en was hij niet aan het opletten toen het veld afremde voor de hairpin. Ricciardo deed zijn best om Oscar Piastri voor hem te ontwijken terwijl Stroll zijn voorvleugel in de versnellingsbak van Ricciardo parkeerde. Na afloop suggereerde de Aston Martin-coureur dat het de schuld was van de Australiër, en daardoor kwam er stoom uit Ricciardo's oren. In Miami werd Ricciardo gevraagd of hij nog contact had gehad met Stroll, en de Australiër gaf aan dat de Canadees geen moeite had gedaan om zich te verontschuldigen bij Ricciardo. Hij had dan ook geen behoefte aan een gesprek. 'Ik zou nee zeggen, want ik denk niet dat het ergens heen gaat', zegt Ricciardo tegenover ESPN.

Weinig schuldbewust

'Als hij me gewoon een berichtje had gestuurd met iets van: weet je, mijn fout, of wat dan ook. Ik kan een verontschuldiging accepteren, ik ben niet zo'n eikel. Maar het feit dat dat zelfs niet gebeurt...' zucht de Australiër. 'Hij denkt duidelijk niet dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Dus ik denk dat er niet veel te zeggen valt. Natuurlijk, als we naast elkaar zitten tijdens de rijdersbriefing en hij wil praten, ga ik hem niet negeren of zo.' ESPN meldt dat Stroll weigerde journalisten te woord te staan toen hem tijdens de persconferentie naar de situatie werd gevraagd. 'Die gesprekken zijn niet voor deze ruimte. Het is voor achter gesloten deuren', aldus Stroll.

Radiostilte

Ricciardo had het prettig gevonden om nog even enige vorm van contact met Stroll te hebben, als hij in zijn positie had gestaan. 'Toen ik jonger was, verontschuldigde ik me misschien ook niet altijd', zegt Ricciardo tegenover Motorsport.com. 'Maar de afgelopen jaren ben ik de eerste die toegeeft dat het anders kan en had gemoeten, als ik een fout had gemaakt of als iemand door mijn toedoen was uitgevallen. Zelfs als beide partijen evenveel schuld hebben, zou ik zeggen: sorry dat ik je dag heb verpest', geeft de Australiër aan.
'Dat deed ik vorig jaar in Brazilië bij Kevin en twee jaar geleden in Mexico bij Yuki. Ook al heb ik het idee dat ik niet volledig de schuldige ben, ik stuur nog wel even een berichtje om de lucht te klaren. Ja, we zijn rivalen, maar we hoeven niet elkaars vijand te zijn. Als ik in zijn positie had gezeten en ik was hem niet meer tegengekomen, dan had ik in ieder geval nog even een berichtje gestuurd en uitgelegd dat het kwam doordat ik een andere kant opkeek of verrast werd door hoe hard er geremd werd. Maar het is prima. We hebben het er nu over, maar ik heb het inmiddels achter me gelaten', aldus Ricciardo.
©F1Maximaal
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties