Horner zet deur op een kier voor Ricciardo: 'Hij moet in een vorm zijn die hoofden laat draaien'

Sportnieuws
zaterdag, 27 april 2024 om 19:50
ricciardo
De geruchten rondom Daniel Ricciardo en het verdere verloop van zijn carrière gaan werkelijk alle kanten op. Met Liam Lawson die al staat te trappelen om het stoeltje over te nemen, is de Australiër er niet van verzekerd dat hij tot het einde van 2024 in de wagen zal zitten, maar ook zijn de geruchten over een eventueel Red Bull Racing-zitje nog niet volledig de wereld uit. ‘Hij zal een aantal opvallende performances neer moeten zetten om een kans te maken’, zegt teambaas Christian Horner.
Na de terugkeer van Ricciardo in de Formule 1 als vervanger van Nyck de Vries, gingen er direct ook geruchten de ronde dat de man uit Perth wellicht Sergio Pérez zou gaan vervangen als teamgenoot van Max Verstappen. De Visa Cash App RB-coureur heeft echter, in tegenstelling tot teamgenoot Yuki Tsunoda, nog geen enkel punt weten te halen in de eerste vijf races van 2024 en dus is dat Red Bull-stoeltje nog ver weg. Volgens Horner ligt de kans op een eventuele promotie volledig in Ricciardo's eigen handen, meldt Racefans.net.
‘Hij moet in een vorm zijn die hoofden laat draaien om op te vallen bij ons en bij andere teams’, zegt de Brit. Voorlopig wil dat nog niet lukken. Tijdens de Grand Prix van Japan botste Ricciardo met Alexander Albon, waardoor zijn race al in de eerste ronde voorbij was. In China leek hij kans te maken op een puntenfinish, maar werd toen van achteren geraakt door Lance Stroll, waardoor de race wederom in een grote teleurstelling eindigde.

Niemand uitgesloten voor Red Bull-zitje

De dreiging van Lawson maakt het er niet makkelijker op voor de RB-coureur. Red Bull is momenteel aan het overwegen of ze de Nieuw-Zeelander gaan promoten naar Red Bull of RB en dan zou Ricciardo het meest logische slachtoffer zijn om zijn stoeltje af te staan. ‘Wij hebben Lawson in de coulissen staan, een enorm talent dat staat te springen om een kans’, geeft de teambaas van Red Bull aan. ‘Maar er is nog niets besloten over wanneer het gaat gebeuren en of het überhaupt gaat gebeuren’, vervolgt hij.
Horner geeft aan dat de prioriteit ligt bij de coureurs die momenteel in de bolides rijden en dat ze eerst zullen kijken hoe dat verder uitpakt. Ook gaf de teambaas eerder ook al aan dat Tsunoda mogelijk overwogen zal worden voor een Red Bull-stoeltje. ‘We letten goed op de coureurs en houden hun ontwikkeling in de gaten’, zei de Brit destijds. ‘Ik moet zeggen dat Yuki een geweldige seizoenstart heeft en goed rijdt. Als zusterteam zijn we zeer geïnteresseerd in die coureurs.’
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties