Real Madrid bereid om 45 miljoen te betalen voor 16-jarige 'nieuwe Messi'

Sportnieuws
dinsdag, 07 mei 2024 om 12:15
mastantuono
Real Madrid hoopt Franco Mastantuono van River Plate aan te trekken. Fabrizio Romano meldde eerder al via X dat De Koninklijke de 16-jarige Argentijn een vergelijkbaar traject wilde laten doorlopen als Federico Valverde, die op jonge leeftijd voor slechts 5 miljoen euro opgepikt werd uit Uruguay. Mastantuono moet echter een stuk meer kosten.
Op 3 mei schreef de transferexpert dat scouts van Real Madrid in Mastantuono een nieuwe diamant zagen, vergelijkbaar met Federico Valverde, die ook van Zuid-Amerika overkwam. Nu brengt hij meer details naar buiten. 'Real Madrid heeft een nieuwe gespreksronde met River Plate gepland om de potentiële deal van Franco Mastantuono te bespreken. Real gaat proberen om onderhandelingen voor de 45 miljoen euro in termijnen te betalen, in plaats van de clausule te activeren. Er is nog steeds geen voorstel, de 'race' blijft dus open.'
Mastantuono heeft volgens Argentijnse media een afkoopclausule van 45 miljoen euro in zijn tot december 2026 lopende contract staan. Mocht deze clausule in de laatste tien dagen van een transferperiode worden geactiveerd komt er nog 5 miljoen euro bovenop. De aanvallende middenvelder speelde tot nu toe elf wedstrijden in het eerste van River Plate, waarin hij twee keer scoorde. Hij scoorde gelijk bij zijn debuut in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League.

Idolaat van Messi

Net als vele andere jonge Argentijnen is Mastantuono fan van Lionel Messi, een speler met wie hij zelf vaak wordt vergeleken. Enkele media noemen hem zelfs al 'de nieuwe Messi'. De liefde van Mastantuono voor zijn idool gaat echter vrij ver. Hij speelt met rugnummer 30, het nummer dat Messi in zijn begindagen van FC Barcelona en later bij Paris Saint-Germain droeg en heeft zelfs de datum 18 december 2022 op zijn lichaam getatoeëerd. Op deze datum werd Argentinië wereldkampioen, aan de hand van een uitblinkende Messi.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties