Van Basten stuurde Kieft boze berichten: 'Jij met je trieste leven'

Sportnieuws
dinsdag, 07 mei 2024 om 9:30
copyright proshots 7281535
Wim Kieft was maandagavond te gast als analist bij het voetbalpraatprogramma Veronica Offside. Presentator Wilfred Genee gooide de vraag op tafel welke analist een voorbeeld is. Kieft kwam daarbij uit op de naam van Marco van Basten en rakelde een heerlijke anekdote op.
Twee analisten heeft Kieft hoog zitten, waarvan er één nog altijd actief is op de vaderlandse televisie. 'Wie ik altijd heel erg leuk vond was Willem van Hanegem. Voornamelijk als hij weer eens zat te mopperen op Sierd de Vos. Die vond hij heel irritant, maar ook weer aardig. En ik hou wel van Marco van Basten. Die vind ik lekker dwars en zegt wat hij vindt', zegt Kieft die vervolgens gevraagd wordt naar de verstandhouding tussen hem en Van Basten. 'Geen idee, we hebben geen contact en dat hadden we ook nooit', luidt de reactie van Kieft.

Van Basten boos op Kieft

Kieft gaat verder in op de verstoorde relatie tussen de twee en weet zich nog goed te herinneren dat hij boze appjes kreeg van de huidige Ziggo-analist. 'Je kan niet iemand altijd de hand boven het hoofd houden omdat je er mee gevoetbald hebt. Toen ik net moest stoppen en ik hem moest bekritiseren als voetballer viel er als voetballer weinig op te bekritiseren. Maar als trainer wel. En daar kunnen ze over het algemeen niet zo goed tegen. Marco was heel boos op mij. Het ging over die revolutie met Cruijff. En toen stuurde hij ''Hé, jij met je trieste leven'', daar had hij feitelijk gelijk in en ''Van mij ga je het niet winnen want dat kon je vroeger ook niet''', lacht Kieft over de kwade berichten van San Marco.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties