Raiola voorkwam Napoli-transfer Haaland: 'Ik had vijftig miljoen voor hem over'

Sportnieuws
vrijdag, 01 maart 2024 om 13:07
haaland
Mino Raiola heeft in 2020 een stokje gestoken voor een transfer van Erling Haaland naar Napoli. De Italiaanse topclub had 50 miljoen euro over voor de spits die toen nog bij Red Bull Salzburg speelde. De inmiddels overleden Raiola nam Napoli-president Aurelio de Laurentiis apart en maakte hem duidelijk dat een transfer er niet inzat.
'Ik kan het me nog herinneren toen ik Haaland ontdekte', zegt De Laurentiis op de 'Business of Football Summit', een evenement waar het Italiaanse Tuttomercatoweb bij aanwezig was. 'Ik vond hem een geweldige speler. Hij speelde nog bij Salzburg. Ik had 50 miljoen euro voor hem over. Toen nam Mino Raiola me even apart. Hij zei: voor Haaland heb ik alles al geregeld. Maak je geen zorgen, maar ga hier nou niet tussenliggen.'
De Laurentiis wist genoeg en staakte de onderhandelingen, ondanks dat die al vergevorderd waren. 'Ik had het officiële aanbod al klaar en ik stond op het punt hem te contracteren, maar Raiola had alles al geregeld voor Haaland'. De club die hij voor Haaland geregeld had was Borussia Dortmund. Na een uiterst productieve periode in Duitsland maakte Haaland een transfer naar Manchester City, waar hij het ene record na het andere verbrak en afgelopen seizoen nog de treble won.
Overigens deed De Laurentiis nog een opmerkelijke uitspraak over zaakwaarnemers: 'De makelaars, met uitzondering van een paar, zijn een kankergezwel.'
Bettinglinkje HTML (II):
Wat wordt het wedstrijdverloop bij PSV-Feyenoord? Pak 20 keer je inleg terug als er 2 keer wordt gescoord!. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties