Bosz over ongemakkelijk moment met Luuk de Jong: 'Toen dacht ik: klootzak'

Sportnieuws
woensdag, 08 mei 2024 om 12:47
luuk de jong
Luuk de Jong van PSV is nog altijd volop in de race om topscorer van de Eredivisie te worden, met 27 goals ligt hij er één achter op Vangelis Pavlidis van AZ. Peter Bosz heeft tijdens een interview met Voetbal International toegegeven dat hij één wedstrijd in het gehele seizoen heeft overwogen om De Jong rust te geven, waarna de spits dat op een subtiele manier pareerde. 
'Ik zal het je gewoon eerlijk zeggen', vangt Bosz aan in gesprek met VI. 'Dit seizoen is er een moment geweest dat ik zei tegen Luuk: Luuk, je hebt nu alles gespeeld. En hij was zo goed. Ik zei: Ik zit erover na te denken om je de volgende wedstrijd niet te laten spelen. En dat was een wedstrijd tegen een op papier mindere tegenstander.' De boomlange spits pareerde die gedachte op zeer sterke wijze.

Scherpe reactie 

De aanvoerder, die tijdens de huldiging ook regelmatig de leiding nam, was het niet eens met de gedachtegang van zijn trainer. 'Toen zei hij tegen mij: Ik was vorig jaar een aantal wedstrijden geblesseerd: tegen Cambuur, Emmen, tegen Groningen, tegen nog een paar clubs. Hij noemde al die wedstrijden op die vorig jaar verloren gingen. En toen dacht ik: klootzak. Meer zei hij niet.'
Bosz had begrip voor de woorden van De Jong en stelde hem gewoon op in de basiself. 'Toen dacht ik: tja... En dat is ook een van de redenen waarom ik deze groep en Luuk de Jong zo goed vind. Dat hij dan ook die juiste toon in die kleedkamer weet aan te slaan, naar zijn medespelers, vlak voor zo’n wedstrijd.' De Eindhovenaren moeten nog op bezoek bij Fortuna Sittard en sluiten de Eredivisie thuis af tegen RKC Waalwijk.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties