Price wint bij afwezigheid van Van Gerwen de Darts Masters in Kopenhagen: 'Ik had geluk'

Sportnieuws
zondag, 09 juni 2024 om 12:40
copyright proshots 24909661
Gerwyn Price heeft de eindzege behaald op de Nordic Darts Masters in Kopenhagen. 'The Iceman' was in de finale van het World Series-toernooi met 8-5 te sterk voor Rob Cross. Michael van Gerwen deed niet mee in Denemarken, aangezien hij zich voorafgaand aan het toernooi afmeldde.
Het was de tweede opeenvolgende week dat Price en Cross tegenover elkaar stonden in de finale van een World Series-toernooi. De Welshman en Engelsman troffen elkaar vorige week ook al in de finale van de US Darts Masters. Toen ging de winst met 8-7 naar Cross.
Price nam nu opnieuw al vroeg in de wedstrijd het voortouw. Met twee 15-darters en twee 17-darters nam 'The Iceman' een 4-0 voorsprong. Het werd toch nog spannend nadat Cross de achterstand verkleinde tot 5-4 met onder meer een 10-darter. De voorsprong bleef echter bij Price, die een 11-darter gooide voor 6-4. Cross maakte daarna nog 6-5, voordat Price de partij definitief naar zich toetrok met een 12-darter en een 15-darter.

Price stond al lange tijd droog

'Ik ben dolgelukkig,' zei Price na het winnen van de Nordic Darts Masters. 'Ik heb de afgelopen periode moeite gehad om wedstrijden over de streep te trekken. Soms heb je geluk nodig en ik heb de afgelopen maanden weinig geluk gehad. Dat geluk had ik nu wel in de halve finale. Michael Smith profiteerde niet van een slechte wedstrijd van mij. Ik ben blij dat ik een finale heb gewonnen en weer een trofee aan mijn verzameling kan toevoegen.' Het is voor Price zijn eerste eindzege op een individueel televisietoernooi sinds de World Series Finals in 2022.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties