PDC legt topdarters vanaf nu dikke boete of schorsing op bij het binnensmokkelen van alcohol

Sportnieuws
dinsdag, 28 mei 2024 om 12:23
van gerwen
Topdarters als Michael van Gerwen, Gerwyn Price en Michael Smith zullen voortaan een stuk beter op hun drankgebruik moeten letten. De PDC heeft samen met vakbond PDPA (Professional Dart Players Association) een mail gestuurd naar alle darters, met maatregelen omtrent het gebruik van alcohol achter de schermen. Dit om een gezondere uitstraling van de sport mogelijk te maken.
De PDC deed de afgelopen jaren al veel om het imago van de sport te verbeteren, denk maar aan het alleen nog maar toestaan van flesjes water tijdens toernooien. Ze willen af van het vooroordeel dat darters ongezonde mensen zijn die te veel eten, drinken en roken, zowel voor als achter de schermen, met Luke Humphries als uithangbord. De Engelsman verloor de laatste paar jaar bijna 25 kilo en waar de weegschaal naar beneden ging zag de meest recente wereldkampioen zijn resultaten juist omhoogschieten.
'De PDC wil een beter product op tv brengen, dus dan schaadt het niet als de darters zelf er wat beter uitzien', zei dartsanalist Dan Dawson in een eerder interview met Het Nieuwsblad. 'Er is echt wel een cultuurverandering/schok bezig. Je krijgt niet langer dikke/witte/Britse spelers voor je neus en dat kunnen we alleen maar toejuichen.'
Enkele darters deden er echter alles aan om dat imago te schaden door stiekem tijdens toernooien zelf meegesmokkelde alcohol te nuttigen. De PDC richt zich daarom in een waarschuwende mail op iedere professionele darter. 'Er is een toename van het aantal gevallen waarbij spelers betrapt werden op het meebrengen van alcohol naar vloertoernooien. Dit wordt dan verstopt in waterflessen of andere dingen. Dit is expliciet verboden en spelers zijn er eerder al op gewezen dat dit ingaat tegen de toernooiregels. Na overleg is besloten dat er hardere maatregelen nodig zijn om dit in de toekomst te voorkomen', zo staat in de mail.
De boetes zijn voor de topspelers vrij goed te doen, maar voor spelers onderaan het profcircuit zal het even slikken zijn. Het begint bij 250 pond, wat na elke overtreding verdubbeld wordt. Na de tweede overtreding is het 500 pond, dan 1.000 pond, tot een waarschijnlijke schorsing bij een vierde keer. De regel geldt alleen voor vloertoernooien, waar geen publiek aanwezig mag zijn. Bij tv-toernooien mogen darters wél hun eigen drank meenemen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties