Perez weet niet wat hij ziet bij PSV'er: 'Hij komt geen cornervlag voorbij, echt shockerend'

Sportnieuws
zaterdag, 30 maart 2024 om 21:36
copyright proshots 23969889
De eerste nederlaag van PSV in het seizoen 2023/24 is een feit. In speelronde 27 werd er uit met 3-1 verloren van NEC. Als Feyenoord zondag thuis weet te winnen van FC Utrecht is het gat nog 'maar' zeven punten. Dat kan de druk op de Eindhovenaren weer verhogen. Trainer Peter Bosz baalde na afloop enorm van de mentaliteit van zijn ploeg.
PSV begon goed in Nijmegen en kwam via Johan Bakayoko op een 0-1 voorsprong. Die lijn kon echter niet doorgezet worden en nog voor de rustpauze kwam NEC via Lasse Schöne terug tot 1-1. Bosz zat met ergernis te kijken op de bank. 'Ik herkende mijn ploeg niet. Ik vind dat we totaal geen aanspraak gemaakt hebben op een punt. NEC heeft volledig verdiend gewonnen. Zij hebben binnen hun mogelijkheden gewoon heel goed gespeeld. We wonnen de duels niet, hadden geen tweede ballen. Dan krijg je zo’n wedstrijd. Luuk mist zelfs een penalty. Dat zat opgesloten in deze wedstrijd', luidt de eerlijke verklaring van Bosz tegenover de camera van ESPN.
NEC liep snel na rust uit naar een 3-1 voorsprong en gaf deze niet meer weg. Bosz zag dat zijn ploeg niet gemotiveerd was en stoorde zich aan de houding op het veld. 'Ik heb deze jongens vaak een groot compliment gemaakt, omdat ze het iedere keer weer op konden brengen om uit te stralen dat ze die wedstrijd wilden winnen. Ik vind dat we een erg hautaine houding hadden, soms zelfs arrogant. Dat was nergens op gebaseerd. Het was niet des PSV’s, zoals we dit jaar gespeeld hebben. Dat zag ik terug in hoe we druk zetten, dat zag ik terug in het klein maken van het speelveld, het baltempo. Dat was allemaal ondermaats. Dat heeft deels met NEC te maken, dat goed speelde, maar vooral met onszelf, want we kunnen veel beter.'

Interlandbreak deed PSV geen goed

Na een onderbreking van twee weken door de diverse interlands zag Bosz dat zijn ploeg weer zoekende was naar het juiste ritme. 'De meeste jongens heb ik nu één of twee dagen terug. Dan is het altijd moeilijk aanvoelen hoe ze erin zitten. Ik denk dat we qua manier van spelen niks anders hebben gedaan dan altijd. Ik herkende mijn ploeg niet. We winnen samen en verliezen samen. Dat we ooit zouden gaan verliezen is logisch. Dat dit pas na 27 wedstrijden gebeurt is een groot compliment voor het elftal. Vandaag was het gewoon ondermaats.'

Perez schrikt van niveau Lozano

Ook Kenneth Perez had bij ESPN weinig positiefs in te brengen over het spel van PSV. Met name aanvaller Hirving Lozano moest het bij de Deense journalist ontgelden. 'Hij doet het goed zonder bal. Maar aan de bal... Wie is dit?', vraagt Perez zich hardop af. 'Het is nu wel een beetje te lang aan de gang om te zeggen dat het een paar wedstrijden is. Aanvallend is hij geen schim van wat hij is geweest. Hij komt echt geen cornervlag voorbij, echt bijna shockerend om te zien. Hij is onherkenbaar', gaat Perez verder over de Mexicaan die halverwege al gewisseld werd door Bosz.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties