Pérez voorziet een zwaar weekend voor Red Bull: 'Zal een behoorlijke uitdaging worden'

Sportnieuws
vrijdag, 22 maart 2024 om 10:47
copyright proshots 24759227
Sergio Pérez denkt dat Red Bull Racing het dit weekend erg lastig zal krijgen met Ferrari. Op het Albert Park Circuit zag de Mexicaan Ferrari zowel over één ronde als in de longruns een prima tempo neerleggen. De coureur van Red Bull sluit niet uit dat de Italiaanse renstal in Australië zowel de poleposition als de zege kan pakken.
Pérez eindigde de eerste dag in Melbourne op de achtste plaats. De 34-jarige was bijna een halve seconde langzamer dan zijn teamgenoot Max Verstappen, die de eerste twintig minuten moest missen vanwege vloerschade. Daarnaast oogde Ferrari, in het bijzonder met Charles Leclerc die met afstand de snelste was in VT2, sterk en dus heeft Red Bull nog een drukke avond, zo zegt Pérez.
'In Melbourne is altijd wel tricky. In de namiddag stond de zon lager en dat maakte het lastig', begint Pérez tegenover F1TV. 'Maar over het algemeen denk ik dat we wat werk te doen hebben. Ik denk dat de bandendegradatie niet geweldig was aan het einde, dus daar hebben we nog wat werk te verrichten. En dan zien we wel verder', aldus Pérez.

Ferrari serieuze uitdager in Melbourne

Hoewel hij stelt dat Red Bull nog flink wat werk te verzetten heeft, benadrukt Pérez dat het een stuk beter aanvoelt dan een jaar geleden. 'Ja, ik denk dat we er goed voor staan, dus we zouden op zaterdag sterk moeten zijn', heeft de Mexicaan wel vertrouwen in een goede kwalificatie. Desondanks verwacht de 34-jarige uit Guadalajara een behoorlijke kluif te hebben aan Ferrari.
'Ze zien er sterk uit, het circuit lijkt hen goed te passen', denkt Pérez. 'Ze waren ook vrij sterk in de racesimulatie en het zal dit weekend een behoorlijke uitdaging worden', aldus de Mexicaan, die het dit weekend heel goed mogelijk acht dat Ferrari er zowel met de poleposition als met de overwinning vandoor gaat. 'Ja, dat denk ik wel. Ik denk dat ze echt heel snel zijn, dus het zal interessant worden', sluit Pérez af.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties