Pérez kan niets anders complimenteus zijn over Verstappen: 'Maakt eigenlijk nooit fouten'

Sportnieuws
donderdag, 21 maart 2024 om 12:30
perez verstappen
Max Verstappen won negentien van de laatste twintig Grands Prix, terwijl teamgenoot Sergio Pérez geen van deze races won. De Mexicaan werd in de persconferentie voor de Grand Prix van Australië dan ook gevraagd naar de prestaties van zijn Nederlandse teamgenoot, en Pérez was niet zuinig met de complimenten.
De Red Bull Racing-coureur, die online vaak de Mexicaanse minister van Defensie wordt genoemd, beoordeelde eerst nog het verdedigende werk van Kevin Magnussen in Saoedi-Arabië, waardoor Haas met Nico Hülkenberg een punt kon scoren. 'Het was heel indrukwekkend om te zien. Zoals Kevin al zei zat er een strategische reden achter. Ze hebben als team samengewerkt. Als je hier de dupe van wordt, is dat niet fijn, maar uiteindelijk moet je het zo goed mogelijk doen voor je team', aldus de 34-jarige, die zich dus niet in de klachten van Williams-teambaas James Vowles en van Williams-coureur Alexander Albon kan vinden. 'Hij wordt door Haas betaald, dus hij moet ook voor het team werken.'

Pérez goed uit de startblokken

Zelf scoorde Pérez tweemaal een tweede plek aan het begin van het seizoen, iets wat hij in de laatste zeventien races van 2023 ook maar twee keer voor elkaar kreeg. Logischerwijs is de man uit Guadalajara dus tevreden. 'Ik denk we de goede kant opgaan. Ik ben heel blij met de eerste twee races, vooral met de progressie die we na de eerste race geboekt hebben. Als team hebben we een heel goed momentum te pakken. We begrijpen heel goed wat er tijdens de weekenden gebeurt', merkt Pérez op. 'Onze analyses na de weekenden zijn goed, en we bereiden de weekenden goed voor. Ik ben best blij met de seizoenstart, en ik denk dat er nog veel meer aan zit te komen.'

Verstappen een maatje te groot

Hoewel Pérez prima aan het 2024-seizoen is begonnen, kan hij Verstappen voorlopig niet bedreigen. 'Ik probeer mijn prestaties op alle gebieden te maximaliseren. Max is een hele complete coureur, die heel sterk is in de kwalificaties, en in de races', zo opent Pérez zijn lofzang aan het adres van de 26-jarige wereldkampioen. 'Hij toont maar heel zelden zwaktes en maakt eigenlijk nooit fouten. Hij rijdt op een torenhoog niveau.
Pérez ziet dat Verstappen de lat wederom hoog legt. 'Als je de afgelopen twee kwalificaties bekijkt, is hij de enige die het voor elkaar heeft gekregen om zijn volledige potentieel te benutten in de kwalificatie', concludeert de vice-wereldkampioen. 'Als ik me op mezelf richt, let ik wel op wat hij doet en hoe hij het maximale uit de auto haalt, maar het is ook belangrijk dat ik me met mijn eigen werk bezighoud, en dat ik het maximale uit mezelf haal. Als ik dat doe, weet ik dat ik altijd bij hem in de buurt zal zitten.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties