Marko zet kandidaat voor stoeltje Pérez verder onder druk: 'Er staat dit seizoen veel op het spel'

Sportnieuws
dinsdag, 12 maart 2024 om 16:10
copyright proshots 24631744
Daniel Ricciardo heeft zijn zinnen gezet op het stoeltje bij Red Bull Racing naast Max Verstappen. Het contract van Sergio Pérez loopt namelijk aan het einde van dit seizoen af, maar als de Australiër, die dit seizoen uitkomt voor zusterteam Visa Cash App Team (RB), de stap naar het grote Red Bull wil maken, zal hij wat Helmut Marko betreft snel beterschap moeten tonen.
Het 2024-seizoen is voor RB en dan met name voor Ricciardo niet al te voortvarend begonnen. Tijdens het openingsweekend op het Bahrain International Circuit kwam de Australiër weliswaar eerder over de finish dan teamgenoot Yuki Tsunoda, maar daar had de achtvoudig Grand Prix-winnaar wel de hulp van zijn team voor nodig.

De kwalificatie vs. de race

In Saoedi-Arabië kon Ricciardo afgelopen weekend zelfs helemaal niet tippen aan zijn jongere teamgenoot. Waar Tsunoda in de kwalificatie wist te verrassen en Q3 wist te bereiken, daar bleef de coureur uit Perth steken op een teleurstellende veertiende plek. In de race ging het niet beter. De RB-coureur reed vrijwel de gehele race rond in de achterhoede en tot overmaat van ramp verloor hij in de slotfase ook nog eens de controle over zijn bolide.
Het bleef voor Ricciardo gelukkig beperkt tot een spin, maar Red Bull-adviseur Marko lijkt de druk op de ervaren coureur op te voeren. 'Er staat dit seizoen veel op het spel voor zowel Yuki (Tsunoda, red.) als Daniel (Ricciardo), red. Yuki's kwalificatie was erg goed en Ricciardo zal snel met iets moeten komen', laat Marko bij Speedweek duidelijk merken dat hij meer van de 34-jarige Australiër verwacht.

'Werk aan de winkel'

Ondanks de nauwere samenwerking met Red Bull is er voor RB nog veel werk aan de winkel. Aangezien Red Bull, Ferrari, Mercedes, McLaren en Aston Martin een voorsprong op de overige vijf teams lijken te hebben, zal het geen eenvoudige opgave worden om punten te scoren. Marko ziet dat de snelheid in de kwalificatie er, voornamelijk bij Tsunoda, wel goed inzit, maar tijdens de race vallen beide coureurs terug.
'In de kwalificatie is Tsunoda in ieder geval erg goed', begint Marko met een positieve noot. 'Daardoor rijdt RB in de eerste stint in de race in de punten. Daarna raken ze echter steeds verder achterop, op dat vlak is er werk aan de winkel. Ze kunnen hun snelheid op de langere termijn niet vasthouden in de race. Of ze belasten de banden te veel of er zijn andere redenen. Dat is wat we uit moeten zoeken', besluit Marko.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties