Schreuder genoemd als mogelijke nieuwe trainer Ajax: 'Is die naam dan niet besmet?'

Sportnieuws
dinsdag, 12 maart 2024 om 21:44
copyright proshots 23331414
De voorbije weken hebben we diverse namen de revue zien passeren als het gaat om de functie van hoofdtrainer bij Ajax vanaf het seizoen 2024/2025. Ron Jans, Frank de Boer, Ruud van Nistelrooy, Thomas Tuchel en Pascal Jansen zijn zomaar enkele voorbeelden van trainers die door analisten in de diverse voetbalpraatprogramma's zijn aangedragen. Kenneth Perez komt in het programma Voetbalpraat van ESPN met een naam die we nog niet vaak hebben gehoord.
Perez komt met een naam uit de koker die een ieder aan tafel verrast. 'Ik vind Dick Schreuder een hele interessante trainer. Bij PEC Zwolle, wat wel een heel ander niveau is, heeft hij het met nagenoeg dezelfde spelers helemaal omgedraaid', zegt Perez die direct een reactie krijgt van Arno Vermeulen. 'Ik bedoel het niet lullig, maar is die naam dan niet ‘besmet?’, vraagt Vermeulen zich af.
Perez vindt het grote onzin dat de slechte periode van Alfred Schreuder bij Ajax er voor zorgt dat zijn broer niet aan de slag zou kunnen als hoofdtrainer in Amsterdam. 'Dat zou de grootst mogelijkste onzin zijn. Dat hoorde ik ook bij FC Twente als ik dat opperde: ‘Nee, want z’n broer...’ Nee, dat zou echt de grootst mogelijke onzin zijn. Het goede van Dick is dat hij naar Spanje is gegaan, naar de derde divisie. Hij bouwt daar iets op en gaat promoveren. Dan kom je misschien anders terug in plaats van dat je alleen de trainer van PEC Zwolle bent geweest. Het is wel een trainer die iets kan veranderen', steekt Perez de loftrompet op over Schreuder.

Jansen geen optie voor Perez

Pascal Jansen wordt veelvuldig in verband gebracht bij Ajax. De Zaankanter werd eerder dit seizoen aan de kant gezet bij AZ en is voor velen de gedroomde kandidaat om John van 't Schip op te volgen. Perez denkt daar anders over. 'Of Jansen bijzonder genoeg is om trainer van Ajax te worden? Ik denk het niet', is de korte maar krachtige analyse van de Deen.

Poll

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties