Hoe laat begint de Grand Prix van Saoedi-Arabië?

Sportnieuws
zaterdag, 09 maart 2024 om 13:49
copyright proshots 20277654
De eerste Grand Prix van het seizoen zit erop en de coureurs gaan direct door naar de tweede ronde, ook in de woestijn. Na een succesvol weekend in Bahrein reist Red Bull Racing door naar het Jeddah Corniche Circuit, waar ze vorig jaar ook al twee bokalen mee naar huis mocht nemen. Net als in Bahrein zullen alle sessies een dag eerder zijn dan normaal, vanwege Ramadan.
Het Formule 1-circus hoeft niet ver te reizen voor de volgende Grand Prix die zal plaatsvinden in Saoedi-Arabië. In 2021 werd de eerste editie gehouden op het krappe stratencircuit van Jeddah, en was het de voorlaatste race van het seizoen. Sinds 2022 is de Grand Prix van Saoedi-Arabië de tweede race op de kalender. Vanwege Ramadan zullen de sessies op donderdag beginnen, waarna de kwalificatie volgt op vrijdag, en zaterdag de race zal zijn.

Tijdschema GP Saoedi-Arabië 2024

SessieDagTijd
Eerste vrije trainingDonderdag14:30u - 15:30u
Tweede vrije trainingDonderdag18:00u - 19:00u
Derde vrije trainingVrijdag14:30u - 15:30u
KwalificatieVrijdag18:00u - 19:00u
RaceZaterdag18:00u - 20:00u

Pakt Red Bull de dertigste één-twee?

Max Verstappen won de Grand Prix van Bahrein met overmacht en kwam ruim twintig seconden eerder over de streep dan teamgenoot Sergio Pérez. Voor het team was het een fantastisch resultaat, aangezien Pérez van P5 naar P2 was gereden. De Oostenrijkse renstal opende het seizoen zoals ze vorig jaar ook deed, en zal dat ongetwijfeld voort willen zetten. Verstappen benadrukte daarbij dat Bahrein hen erg goed lag en dat het gewoon allemaal samenkwam, en het dus niet gegarandeerd is dat Jeddah net zo goed gaat.
De drievoudig wereldkampioen won de Grand Prix van Saoedi-Arabië vorig jaar echter niet, hij startte buiten de top tien vanwege een probleem in de kwalificatie. Pérez ging er met de zege vandoor. Verstappen heeft dus nog een appeltje te schillen met het stratencircuit in de woestijn. In Bahrein kampte de concurrentie met wat problemen, Ferrari had namelijk een probleem met de remmen en Mercedes kreeg last van oververhitting. Het is in Saoedi-Arabië echter wel een stuk warmer dan in Bahrein, zo'n dertig graden, dus is het de vraag hoe de auto en de banden daarop gaan reageren.

Ferrari hoopt toe te slaan

De Limburger legde na de race in Bahrein uit dat stratencircuits vorig jaar niet het sterkste punt van de Red Bull-bolide was, al lijken velen het niet met hem eens te zijn na de dominante vertoning van afgelopen weekend. Ferrari deed het eerder in Jeddah en ook in Singapore erg goed, dus zal de Italiaanse renstal ongetwijfeld proberen om toe te slaan. Elk team is nog bezig met het leren kennen van de auto, en dus zullen ze daar volop mee bezig gaan vanaf donderdagmiddag.
F1 Maximaal ©
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Max Verstappen de Grand Prix van Saoedi-Arabië wint, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties