Oud-renner verdenkt Pogacar van dopinggebruik: 'Hij gaat lachend naar boven'

Sportnieuws
zaterdag, 01 juni 2024 om 14:00
tadej pogacar giro 2024
Tadej Pogacar was met zes ritzeges en de ruime eindwinst de grote man in de Giro d'Italia van 2024. De Sloveen ontvangt veel lof voor deze weergaloze prestatie, maar er is ook kritiek. Oud-prof en ex-ploegmaat van tweevoudig Tour de France-winnaar Laurent Fignon, Philippe Saudé, ziet maar één verklaring voor de verbazingwekkende prestatie van Pogacar.
In gesprek met RMC beschuldigde de voormalig renner van Renault de kopman van UAE Emirates van dopinggebruik. De prestaties in de Giro waren voor hem een duidelijk teken. 'Ik zag hem op de passen die ik ook heb beklommen. Het is verbazingwekkend wat Pogacar deed. Hij is niet moe, hij gaat lachend naar boven. Binnenkort moeten we balen stro op de beklimmingen leggen.'
Saudé schroomt niet om het beestje bij de naam te noemen en gaat verder over mogelijk dopinggebruik. 'Doping bestaat al sinds het begin der tijden, maar dit zijn niet dezelfde producten die ze nu gebruiken,' gaat de Fransman verder. 'En wat er de komende jaren zal gebeuren, is beangstigend.'

Meer verdenkingen aan het adres van Pogacar

Hij is zeker niet de eerste die zijn twijfels uit over de prestaties van Tadej Pogacar. Ook voormalig coach bij Festina, Antoine Vayer, die acht jaar geleden ook de prestaties van Bauke Mollema in twijfel trok, reageerde op de uitslagen van de Giro-winnaar. 'Het is onmenselijk,' aldus de Fransman.
'De andere beste renners ter wereld hebben 10-15% minder watt en proberen niet langer bij te blijven. Als we niet medeplichtig of intellectueel oneerlijk zijn én als we helder zijn, begrijpen we de omvang van het onderliggende bedrog dat we maar al te goed kennen in deze sport,' besluit Vayer zijn betoog.
Pak 50x of 100x je inzet als Real Madrid de Champions League wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Profiteer van 50% extra winst bij een winnende inzet op de Champions League-finale! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties