Wielrenner Van Eetvelt blij dat hij nog leeft na horrorcrash

Sportnieuws
zaterdag, 01 juni 2024 om 11:30
copyright proshots 25252544
Slecht nieuws voor Lennert Van Eetvelt: de zo succesvol aan het seizoen begonnen Belg van Lotto-Dsnty is aangereden op een training. Op social media deelde de pechvogel, die al langere tijd aan de kant stond met een knie-euvel, zijn verhaal.
'Mijn knieproblemen zaten er bijna op en ik was bezig met mijn eerste rit van zeven uur op de fiets, toen ik plots van achteren werd geraakt door een auto die me in een afdaling wilde passeren', aldus de winnaar van de UAE Tour in februari. 'Ik ben heel blij dat ik niet van de weg geraakte en van het ongeval kon wegstappen zonder zware blessures.'
Mentaal hakte de crash er wel in bij Van Eetvelt, zo geeft hij eerlijk toe. 'Toen ik last begon te krijgen van mijn knie, was ik teleurgesteld dat ik niet kon starten in de Ronde van Catalonië. De afgelopen weken was ik dan weer blij dat ik kon beginnen met fietsen, maar nu ben ik vooral blij dat ik nog leef', klinkt het openhartig en realistisch na zijn ongeluk.

Van Eetvelt neemt even tijd vrij om goed te kunnen herstellen

'Het is opmerkelijk om te zien hoe snel dingen kunnen veranderen. Eigenlijk had ik nu een bericht willen plaatsen met hoe mijn herstel ging, hoeveel ondersteuning ik de afgelopen maanden heb gekregen en wat dat met me heeft gedaan... en hoezeer ik uitkeek naar het zien van mijn ploeggenoten en het starten met koersen', aldus Van Eetvelt op Instagram.
'Ik neem nu enkele dagen van de fiets om te herstellen en van de kleine dingen te genieten', vervolgt hij. 'Maak je geen zorgen, ik kom terug. Maar het is nog wel even de vraag wanneer, want dat weet ik zelf ook nog niet', besluit de Belg, die 66 kilometer per uur reed op het moment van het ongeluk.

Foto's: Van Eetvelt toont schade na aanrijding tijdens training

© In De Leiderstrui
Pak 50x of 100x je inzet als Real Madrid de Champions League wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Profiteer van 50% extra winst bij een winnende inzet op de Champions League-finale! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties