Opmerkelijk: IS-aanhanger met terreurplannen vroeg accreditatie aan

Sportnieuws
maandag, 10 juni 2024 om 17:35
copyright proshots 25387584
Een opmerkelijk nieuwtje in de categorie 'het had zomaar kunnen gebeuren': de Duitse autoriteiten hebben kunnen voorkomen dat een man met terreurplannen in het bezit is gekomen van een EK-accreditatie. Vrijdag hield de politie op de luchthaven van Keulen een man aan die gelieerd is aan de befaamde terroristische organisatie IS. Bronnen van het Duitse persbureau dpa vertellen nu dat deze aanhanger op de nominatie stond om een accreditatie voor het naderende eindtoernooi te ontvangen en zelfs als steward wilde gaan werken.
Iedereen die tijdens het komende EK op speciaal aangewezen plekken en in afgeschermde ruimtes wil komen, heeft daarvoor een pas nodig die ruim van tevoren moet zijn aangevraagd. Dit geldt dus ook voor potentiële stewards, en mede vanwege de accreditatieplicht worden alle kandidaten zorgvuldig door de autoriteiten nagetrokken.

Preventief ingrijpen

Bij het natrekken van één jongeman werd onlangs duidelijk dat deze 'een probleem kon vormen'. De persoon in kwestie zou 1700 dollar hebben overgemaakt naar een afdeling IS in Centraal-Azië. De verdenkingen aan zijn adres waren gegrond genoeg om afgelopen weekeinde op arrestatie over te gaan, toen de verdachte zich meldde op de luchthaven van Keulen.
De man had een accreditatie aangevraagd voor zogenoemde 'side-events' buiten de stadions, plekken waar veel supporters samenkomen om de wedstrijden semi-live te bekijken. Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt van een 'groot succes' nu het erin is geslaagd te voorkomen dat de IS-aanhanger daar daadwerkelijk als steward zou zijn ingezet.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties