Ongevraagd personeelsadvies voor Ajax: 'Ze zijn allebei beschikbaar'

Sportnieuws
vrijdag, 22 maart 2024 om 17:35
copyright proshots 24713849
Nu Alex Kroes het roer heeft overgenomen als algemeen directeur van Ajax, komt van alle kanten de vraag hoe hij de weg naar boven weer zal inslaan. De opgave voor Kroes is groot, en gaat dan ook gepaard met waarschuwingen en (ongevraagde) adviezen. Zo ook van voormalig programmamaker (en Amsterdammer) Harry Vermeegen, die precies denkt te weten welke twee mannen Ajax terug naar de top kunnen brengen.
'Ajax is natuurlijk reddeloos verloren', stelt Vermeegen in gesprek met Voetbalzone. 'Ze moeten weer nieuwe spelers kopen die weer moeten worden ingepast. Over zo’n proces gaat minimaal twee jaar heen. En dan moet je ook nog eens een nieuwe trainer gaan aanstellen'.

Frisse wind

Die nieuwe trainer kan volgens de journalist wel een van de mannen zijn die een frisse wind bij Ajax laat waaien. 'Arne Slot zou een hele goede zijn, maar die hadden ze moeten pakken toen hij nog bij AZ zat. Maar ik zou zeggen: haal die Pascal Jansen binnen', verwijst hij naar de dit najaar weggestuurde oefenmeester. Volgens Vermeegen zou Jansen een uitstekend duo kunnen vormen met Wim Jonk, die zich met een arbitragezaak verder heeft losgeweekt van het noodlijdende FC Volendam.

Man met twee meningen

'Ik begrijp niet waar Ajax op wacht', meent Vermeegen. 'Ze zijn allebei beschikbaar'. Overigens was de voetbalgoeroe woensdag op Instagram een stuk minder genuanceerd: 'Mijn voorstel, beter kan je niet krijgen, Wim Jonk!', riep hij daar. 'Niets anders, niet meer verder kijken, gewoon bellen.' Jonk lijkt uiteindelijk dus toch Vermeegens voorkeur te genieten ten opzichte van Jansen, waarbij het verdere team kan worden aangevuld met andere Ajax-iconen: 'Als assistent zetten we daarnaast Gerald Vanenburg, ook een echte voetbalman. Daarnaast zetten we om die verdediging helemaal muurvast te zetten, zodat er geen muis doorheen komt, Winston Bogarde'.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties