Ongeloof over amateuristische toss van Bergwijn: 'Hij had geen idee wat hij moest doen'

Sportnieuws
maandag, 18 september 2023 om 12:51
Steven Bergwijn
Ajax leed zondagmiddag een pijnlijke nederlaag in de vijfde speelronde van de Eredivisie. Uit tegen FC Twente werd er kansloos met 3-1 verloren. Net als in de voorbije weken liep het niet bij de ploeg van trainer Maurice Steijn. Analist Kenneth Perez vond een moment, voorafgaand aan de wedstrijd, tekenend voor de gang van zaken bij de Amsterdamse ploeg.
Steven Bergwijn voerde als aanvoerder zijnde de gebruikelijke toss uit. De captain mocht bepalen aan welke kant de Amsterdammers gingen starten, maar had geen enkel benul wat te moeten kiezen. 'Het geeft wel aan hoe onduidelijk ze naar elkaar toe zijn. Bergwijn wint gewoon de toss, maar dan wil hij Jay Gorter vragen waar ze dan moeten starten. Zoiets bespreek je van tevoren natuurlijk. Bergwijn hoort Gorter niet, dus die moet dan helemaal naar hem toe', aldus Perez die dit moment vindt getuigen van grote amateurisme.
'Daarna zie je gewoon arbiter Danny Makkelie en Robin Pröpper tegen elkaar zeggen van: whatever. Maar dit staat gewoon super amateuristisch. Bergwijn kwam daarna weer teruglopen, maar toen was iedereen al weg', besluit Perez. Ajax kent een dramatische start van het nieuwe voetbal seizoen. Na vier gespeelde wedstrijden heeft het al zeven verliespunten. Aankomende donderdag wacht het treffen met Olympique Marseille in de groepsfase van de Europa League. Zondag staat De Klassieker op het programma in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen Feyenoord.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties