Net als vorig seizoen incident bij spelersbus na afloop duel FC Twente-Ajax

Sportnieuws
zondag, 17 september 2023 om 19:29
copyright proshots 22379832
Na het met 3-1 verloren duel van Ajax bij FC Twente heeft er net als afgelopen seizoen een incident plaatsgevonden rond de spelersbus van Ajax. Volgens Tijmen van Wissing van RTV Oost schold een persoon Brian Brobbey uit voor 'kankeraap'. Namens FC Twente bood Arnold Bruggink excuses aan in de spelersbus van de Amsterdammers.
De spelers van Ajax liepen vanuit de kleedkamers een voor een richting de spelersbus waar het incident plaatsvond. Daar werd de spits van de Amsterdammers racistisch bejegend door een persoon. Van Wissing kon niet met zekerheid zeggen of het ging om een aanhanger van FC Twente. Wel meldt de journalist dat Arnold Bruggink, de directeur voetbalzaken van de Tukkers, excuses heeft aangeboden aan Brobbey in de spelersbus van Ajax.
De persoon in kwestie is inmiddels geïdentificeerd en opgepakt. Omdat er flink wat getuigen aanwezig waren, kon de identiteit snel worden vastgesteld. Ajax doet aangifte tegen de persoon. Naast de excuses van Bruggink heeft FC Twente de persoon direct een stadionverbod opgelegd. FC Twente laat weten het voorval te betreuren. 'We vinden het verschrikkelijk dat dit na de wedstrijd is gebeurd, dit past niet bij de club.'

Berghuis kreeg het een aantal maanden eerder al te verduren bij FC Twente

Op de laatste speeldag van het Eredivisie-seizoen 2022/23 ging het ook al mis in Enschede. Steven Berghuis krijgt allerlei beledigingen naar zijn hoofd geworpen en deelde als reactie een klap uit aan een supporter van FC Twente. De KNVB gaf Berghuis een schorsing van drie duels. Daardoor miste de speler de duels tegen Heracles Almelo, Excelsior en Fortuna Sittard.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties