Oud-Ajacied zag Trabzonspor-Fenerbahçe volledig escaleren: 'In no-time stonden er tientallen fans op het veld'

Sportnieuws
maandag, 18 maart 2024 om 17:30
copyright proshots 9852730
Hij speelde al tientallen wedstrijden voor het Turkse Trabzonspor, en is dus wel wat gewend als het om verhit supportersgedrag gaat. Toch ging de escalatie van Trabzonspor-Fenerbahçe ook de voorstelling van Stefano Denswil volledig te boven. Het duel in de Turkse Süper Lig eindigde maandagavond in een 'gigantische matpartij' (is getekend: Denswil) nadat de slotfase in het voordeel van de bezoekers was uitgevallen. In gesprek met De Telegraaf vertelt de oud-speler van onder meer Ajax hoe hij de krankzinnige supportersrellen van dichtbij beleefde.
'Ik was eigenlijk al bijna in de kleedkamer toen het los ging', haalt Denswil het moment terug. 'In no-time stonden er tientallen fans op het veld. Natuurlijk heb ik de boel proberen te sussen'. Omdat de verdediger 'toch al te laat was' om ook maar iets aan de wanorde te doen, besloot hij uiteindelijk toch door te lopen.

Aartsrivaal

Welke ontwikkelingen op het veld leidden er volgens Denswil toe dat de boel zo uit de hand kon lopen? 'Een wedstrijd tussen Trabzonspor en Fenerbahçe – of die nu in Trabzon of in Istanbul wordt gespeeld – is altijd enorm beladen, omdat Fenerbahçe onze aartsrivaal is', steekt de Nederlander van wal. 'Wij kwamen van 0-2 terug naar 2-2 en onze fans voelden dat de overwinning eraan zat te komen. Maar in plaats daarvan kostte een fout ons de 2-3. De Trabzonspor-supporters waren al gefrustreerd en werden geprovoceerd. Daardoor ging het helemaal mis'.

'Eén' wordt 'velen'

Op sociale media gaan beelden rond waarin te zien is hoe spelers van Fenerbahçe op het veld belaagd worden door supporters die na afloop het veld betraden. Dit gebeurde nadat Michy Batshuayi in de 87e minuut voor de winnende treffer had gezorgd en Trabzonspor het tij van de wedstrijd niet meer kon keren. De Fenerbahçe-spelers, onder wie landgenoot Jayden Oosterwolde (die in de tweede helft inviel), lieten zich niet kennen toen ze (in eerste instantie) door één Trabzonspor-supporter werden aangevallen. Toen de bezoekers zich fysiek verweerden (waarbij ook Oosterwolde een trap zou hebben uitgedeeld, red.), stroomde het veld vol en escaleerde de situatie volledig.

'Dit is Turkije'

Denswil heeft wel eens eerder meegemaakt dat supporters massaal het veld op kwamen, maar dat was toen hij in 2022 als kersverse aanwinst kampioen werd. Wat er maandagavond gebeurde, was ook voor hem nieuw. 'Het hoort niet bij het voetbal, je wilt dit niet zien en het is niet goed te praten, maar dit is Turkije… De passie voor het voetbal is vaak prachtig, maar sloeg nu door.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties