Onbegrip over kritiek op geschminkte Gullit-imitators: 'Doe even normaal joh'

Sportnieuws
woensdag, 19 juni 2024 om 17:35
copyright proshots 12188279
Een online filmpje van Oranjesupporters die zich als Ruud Gullit uitdossen heeft de voorbije weken voor kritiek gezorgd op sociale media en in verschillende internationale kranten. Sceptici zien de Gullit-schmink als een vorm van blackface en betichten de bewuste supporters van racisme. Onbegrijpelijk, klinkt het nu in verschillende Nederlandse media. Op dinsdagavond spraken de mannen van Vandaag Inside al hun onbegrip uit over de kritiek, en Valentijn Driessen doet daar woensdag in de Telegraaf-podcast Kick-Off nog een schepje bovenop.
Presentator van dienst Pim Sedee vraagt Driessen direct aan het begin van de uitzending of hij zich heeft opgewonden over de kwestie. 'Opwinden? Je hebt zelf ook één van de look-a-likes gesproken, en daar zit geen enkele kwade bedoeling bij (...) en dan wordt zo'n filmpje opgestuurd naar de kranten, en dan zegt iemand, daar zetten we een streep door', steekt de analist gedreven van wal. 'Belachelijk, want Ruud Gullit is er zelf super enthousiast over, en dat kan ik goed begrijpen'.

Reactie Gullit

Talkshowhost Humberto Tan liet dinsdag aan De Telegraaf weten dat hij Gullit over de kwestie had gesproken, en dat de oud-topvoetballer zelf geen kwaad in de supportersacties zag. 'Hij zei: Ik voel me eigenlijk best vereerd', sprak de Humberto-presentator. 'Ze zijn me nog niet vergeten'.

Geen kwaad bloed

Aan tafel bij Vandaag Inside Oranje ging het dinsdagavond ook al over de Gullit-imitators. 'Ik vond het ook superlullig dat die drie jongens die zich als Gullit verkleed hebben nu voor racisten uitgemaakt worden', trapte René van der Gijp licht geagiteerd af. 'Kom op, doe even normaal joh. Het is toch hartstikke leuk man. Pruikie op en je gezicht een klein beetje bruin. Het was niet pikzwart, Ruud is dat ook niet. En hij vond het zelf ook leuk'. Johan Derksen probeerde het fenomeen van de ontstane verontwaardiging vervolgens op typerende wijze te duiden. 'Er is een groep Nederlanders die alleen maar naar televisie zit te kijken om iemand ergens op te kunnen betrappen. En als dat niet lukt, verzinnen ze zelf iets'.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties