Officiële klacht bij FIA door vrouw die Horner beticht van grensoverschrijdend gedrag

Sportnieuws
zondag, 17 maart 2024 om 8:37
horner
Neen, de rust is nog niet wedergekeerd bij Red Bull Racing. Teambaas Christian Horner mag vrijgesproken zijn en het slachtoffer in kwestie is dan wel op non-actief gezet, toch blijft het stormen binnen de Oostenrijkse renstal. Zeker nu de vrouw een officiële klacht heeft ingediend bij autosportfederatie FIA. Volgens Britse media zou ze ook in hoger beroep gaan bij het gerecht. 'Van een onafhankelijk onderzoek is nooit sprake geweest.'
'Ze is zo teleurgesteld over hoe het allemaal gegaan is. Vooral omdat ze alles volgens het boekje deed', aldus een vriendin van de vrouw in kwestie, geciteerd door de Daily Mail. 'Ze heeft haar zorgen privé geuit en heeft alles goed gedaan, maar voelt zich in de steek gelaten door het bedrijf. Ze hebben haar op non-actief gezet, omdat ze de juiste procedure correct heeft gevolgd. Van een onafhankelijk onderzoek is nooit sprake geweest', kwam de vrouw tot slot met een duidelijke statement.
Volgens The Telegraph richt de intussen voormalig werkneemster van Red Bull zich niet enkel tot het ethische orgaan van autosportfederatie FIA, zoals de BBC meldde, maar gaat ze eveneens in hoger beroep. In het kamp van de vrouw zitten ze namelijk nog met veel vragen. 'Wie had bij Red Bull de touwtjes in handen tijdens het onderzoek naar de vermeende feiten? Wie neemt bij Red Bull de beslissingen?' Om daarop een antwoord te krijgen, neemt het slachtoffer advocaten in de arm om de zaak op papier te zetten.

Verdeeldheid binnen Red Bull

Even recapituleren: ondertussen is het succesvolle team van de energiedrankproducent verdeeld in twee kampen. Aan de ene kant staat teambaas Horner, die de steun geniet van de Thaise eigenaars. Aan de andere Max Verstappen en vader Jos, die dan weer de visie delen van adviseur Helmut Marko op de hele kwestie. Er is een heuse machtsstrijd gaande binnen het F1-team van Red Bull, die maar blijft aanslepen en voor onrust blijft zorgen. Precies waar Jos Verstappen al voor waarschuwde en snel opgelost wil zien.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties