Officieel: Newey verlaat Red Bull Racing aan het begin van 2025

Sportnieuws
woensdag, 01 mei 2024 om 11:37
adrian newey
Adrian Newey zal Red Bull Racing in het eerste kwartaal van 2025 definitief gaan verlaten. Dat heeft het Oostenrijkse team van Max Verstappen en Sergio Pérez woensdagochtend via de sociale kanalen bevestigd. De Britse topontwerper zal zijn taken als F1-ontwerper bij het team neerleggen om zich op de ontwikkelingen voor de hypercar van Red Bull te concentreren. Waar zijn toekomst daarna ligt, is nog niet duidelijk.
Volgend jaar komt er na negentien seizoenen daadwerkelijk een einde aan de succesvolle samenwerking tussen Newey en het team van Red Bull. Het gerucht over het vertrek van de topontwerper werd de afgelopen dagen steeds sterker, maar de kampioensformatie stelde steeds niet op de hoogte te zijn van de vertrekwens van de 65-jarige Brit, die de Oostenrijkse renstal dankzij zijn ontwerpen meerdere titels bezorgde. Op de woensdagochtend voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Miami kwam Red Bull toch met een officieel bericht naar buiten.
'Het team kondigt aan dat Chief Technical Officer Adrian Newey de Red Bull Technology Group in het eerste kwartaal van 2025 zal verlaten', zo begint de officiële verklaring van de Oostenrijkse renstal op Instagram. 'Het technisch hoofd zal zich terugtrekken uit de Formule 1-ontwerptaken om zich te concentreren op de definitieve ontwikkeling en levering van Red Bulls eerste hypercar, de langverwachte RB17. Hij blijft betrokken bij en toegewijd aan dit spannende project tot de voltooiing ervan.'
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties