Ocon is klaar met haatreacties en laat van zich horen: 'Valse beweringen en grove verdraaiingen'

Sportnieuws
vrijdag, 31 mei 2024 om 21:45
copyright proshots 22688732
In de eerste ronde van de Grand Prix van Monaco raakten de twee Alpine-auto's elkaar. Ocon probeerde teamgenoot Pierre Gasly aan de binnenkant in te halen, maar dat mislukte. Ocon met zijn auto op de voorkant van de auto van Gasly terecht kwam. Ocon viel uit en kreeg een gridstraf voor de eerstvolgende race in Canada. Het bleef alleen niet bij een straf vanuit de sport, want ook op sociale media kreeg Ocon het flink te verduren.
Door de mislukte inhaalactie moest teamgenoot Gasly de race vervolgen met fikse schade aan zijn auto. De actie van Ocon is veel racefans in het verkeerde keelgat geschoten en dat hebben ze massaal laten weten aan de coureur. De haatberichten waren zelfs van zulke proporties dat Ocon nu heeft besloten zich uit te spreken.

Geen slechte teamspeler 

Het bericht waarin Ocon reageert op de haat die hij in de afgelopen week over zich heen heeft gekregen plaatste hij op Instagram. 'Na de Grand Prix van Monaco is er enorm veel gezegd en geschreven. Alhoewel ik ook veel steun heb ontvangen, ben ik diep bedroefd door de hoeveelheid haat en negativiteit die ik over me heen heb gekregen met betrekking tot mijn karakter, het racen en mijn carrière', schrijft de Fransman.
'Door hard werken, alle steun en de opofferingen van vele mensen heb ik sinds mijn debuut in 2016 meer dan honderdveertig Grands Prix kunnen rijden. Ik heb altijd een harde vechter geweest en ben zoals de meeste coureurs betrokken geweest bij incidenten. Ik heb het geluk gehad dat ik naast ervaren en getalenteerde teamgenoten heb gereden, waaronder racewinnaars Daniel Ricciardo, (Sergio) Checo (Pérez), Pierre Gasly en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. Als teamgenoten starten we de races vaak dicht bij elkaar, waardoor het tot gevechten op de baan en soms tot contact kan komen', vervolgt hij.
Foutloos beweert Ocon niet te zijn, maar hij benadrukt wel dat de coureurs mensen blijven. 'Natuurlijk heb ik daarbij ook mijn fouten gemaakt. Wij zijn geen robots, maar atleten die onszelf tot de limiet pushen, omdat we ervan dromen om races te winnen. De Formule 1 is een sport waarin de emoties hoog oplopen en waarin de passie erg diep zit. Ik voel en zie dat ieder raceweekend weer op zowel het circuit als ook op sociale media, op een goede en slechte manier.' Wat er deze week op sociale media gebeurde, ging alleen nog veel verder volgens Ocon. 'De valse beweringen en de grove verdraaiingen die ik in de afgelopen dagen heb gezien over mijn vermogen om met een team samen te werken zijn onjuist, pijnlijk en schadelijk.'
Veel racefans zouden hebben beweerd dat Ocon een slechte teamspeler is. Die bewering ontkent hij volledig. 'Vanaf mijn allereerste dag in de autosport heb ik deze sport met bescheidenheid, respect en professionaliteit benaderd. Die waarden zitten al vanaf jonge leeftijd in mij. Alhoewel iedere coureur streeft naar succes, is dit bovenal een teamsport. Ik heb altijd de instructies gevolgd die ik heb gekregen en heb altijd geprobeerd om er met en voor mijn team het maximale uit te halen. Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen voor het moment in de eerste ronde en ben ondanks mijn eigen uitvalbeurt blij dat het team een punt heeft gescoord in wat voor ons een moeilijk seizoen is. Ik heb respect voor Pierre als teamgenoot en als tegenstander. We hebben binnen het team altijd professioneel samengewerkt en dat zal zo blijven.'

Focus op Canada

Ocon laat weten dat op het circuit van Monaco een ongeluk nou eenmaal in een klein hoekje zit. 'In de Formule 1 bestaat er nou eenmaal geen beloning zonder risico te nemen. De starts van races zijn altijd intens, vooral in Monaco, waar de eerste ronde je resultaat kan bepalen. Uiteindelijk zijn we allemaal competitief ingesteld en maakt hard maar fair racen onze sport zo mooi. Dat is de voornaamste reden dat ik van deze sport houd.'
Aan het einde van het bericht richt hij zich nog op de aankomende race in Canada. 'Ik kijk ernaar uit om voor alle enthousiaste, Canadese fans in Montreal te rijden en kijk uit naar alle interessante kansen die de toekomst kan bieden', sluit hij af.
© F1 Maximaal
Pak 50x of 100x je inzet als Real Madrid de Champions League wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Profiteer van 50% extra winst bij een winnende inzet op de Champions League-finale! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties