Marko gaat in op problemen bij Red Bull: 'Zodra ze in de auto zaten.....'

Sportnieuws
donderdag, 30 mei 2024 om 12:30
copyright proshots 24631743
Red Bull-adviseur Helmut Marko vindt het niet verontrustend dat de concurrentie steeds dichterbij zijn eigen team lijkt te komen. Volgens de Oostenrijker kopiëren teams nu eenmaal, en hebben vooral McLaren en Ferrari hun huiswerk goed gedaan. Ook onthult Marko dat Red Bull met een probleem worstelt, waardoor de GP Monaco anders verliep dan het team van tevoren had verwacht.
De race in Monaco eindigde op de zondag met precies dezelfde top tien als waar deze mee gestart was. Op de smalle straten van Monte Carlo is er bijna geen ruimte om in te halen, waardoor de race niet de spannendste van het seizoen werd om naar te kijken. Ook Red Bull-adviseur Marko vindt daarom dat er iets moet gebeuren aan de GP Monaco.
'Je moet iets bedenken, of het nu gaat om de lay-out van het circuit of de pitstopstrategie', aldus Marko, tegenover OE24. De Oostenrijker had ook wel gelijk een aantal concrete ideeën om de Monegaskische race weer wat spannender te maken. 'Bijvoorbeeld dat je twee stops moet maken om alle drie de sets banden te gebruiken.'
Behalve de toekomst van de race van Monaco in de Formule 1, ging het gesprek ook over de eigen toekomst van de Red Bull-adviseur in de autosport. Marko's contract met Red Bull loopt af na het 2026-seizoen, en de Oostenrijker sluit niet uit dat hij daarna beschikbaar zal zijn als adviseur voor een ander team. 'Maar op dit moment is alles gericht op Red Bull en Max Verstappen', verzekert de Red Bull-man wel.

Heeft McLaren beter gekopieerd?

Datzelfde Red Bull lijkt de afgelopen races steeds meer te maken te hebben met een aflopende periode van dominantie, maar dat is volgens de man uit Graz niet verontrustend. 'We zitten nu in ons derde jaar met de huidige reglementen en mensen kopiëren. Sommigen kopiëren beter, en je ziet nu het resultaat bij McLaren. Ferrari heeft zich ook constant verder ontwikkeld', legt Marko uit. Daarnaast worstelt Red Bull zelf ook met de convergentie tussen de simulator en de realiteit. 'Onze twee coureurs kwamen enthousiast naar Monte Carlo en zeiden dat de auto geweldig was over de kerbs (in de simulator, red.). Maar zodra ze in de auto zaten, zeiden ze: onbestuurbaar!'

'Verstappen heeft stapje terug gedaan'

Dat de interne ophef bij Red Bull rondom teambaas Christian Horner enigszins invloed zou hebben op de prestaties van de coureurs, daar is volgens Marko geen sprake van. 'Max (Verstappen, red.) heeft een stapje terug gedaan en zich gefocust op het racen. Hij heeft het dus heel goed gedaan.' De Red Bull-adviseur wordt daarop gevraagd naar de stand van zaken rondom de zaak van Horner, die volgens de Oostenrijker echter nog niet juridisch is geregeld. 'Maar dat is iets wat je opzij moet zetten, vooral in een situatie waarin je als team en technisch zo uitgedaagd wordt en iedereen samen moet optrekken', aldus Marko.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties