Update | Monaco-speler omzeilt solidariteitsactie tegen homofobie: Franse minister woest

Sportnieuws
vrijdag, 31 mei 2024 om 10:10
copyright proshots 25298867
AS Monaco-speler Mohamed Camara (24) heeft doelbewust een solidariteitsactie tegen (onder meer) homofobie omzeild. Tijdens het Ligue 1-duel met Nantes hadden alle Monaco-voetballers voor de gelegenheid een speciaal logo op hun shirt, maar Camara gebruikte tape om het symbolische gebaar af te plakken. De Franse minister van Sport is woest en vindt dat de club zwaar moet optreden. Inmiddels heeft de Franse competitiebond Camara een straf opgelegd.
Het logo dat Camara afplakte was bedoeld om de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie uit te lichten. Voor aanvang van AS Monaco-Nantes (4-0) poseerden spelers van beide teams voor een spandoek dat verband hield met dezelfde solidariteitsactie. Camara was daar ook al niet bij gaan staan.

Stellige reactie

Het ontwijkende gedrag van de speler kwam erg slecht over op Amélie Oudéa-Castéra, de Franse minister van Sport. 'Zulk gedrag moet met de zwaarst mogelijke sancties worden bestraft, zowel voor de speler als voor de club die hem toestond dit te doen', klinkt het. Het ontwijkende gedrag van de uit Mali afkomstige Camara doet denken aan eerdere situaties in de Nederlandse competitie, waarbij onder meer Orkün Kökcü en Redouan El Yaakoubi zich kritisch opstelden tijdens de zogenoemde 'One Love'-actie. Het is zeer waarschijnlijk dat (ook) Camara uit geloofsovertuiging optrad.

Intern afhandelen

AS Monaco heeft kennis genomen van Camara's handelen, maar wil eerst zelf met de speler in gesprek. 'Als club ondersteunen we de actie tegen homofobie. Het was een persoonlijk initiatief van hem, waarover we intern met hem zullen praten', zei trainer Adi Hütter direct na het duel al.

Flinke schorsing

Update | 31 mei, 10:10u: De Franse competitiebond (LFP) heeft een kleine twee weken na het incident een strafmaat voor Camara bepaald. De speler moet de komende vier wedstrijden van AS Monaco vanaf de kant toekijken.
Pak 50x of 100x je inzet als Real Madrid de Champions League wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Profiteer van 50% extra winst bij een winnende inzet op de Champions League-finale! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties