Mogelijke terugkeer Overmars bij Ajax lijkt van de baan: 'Dat is een gepasseerd station'

Sportnieuws
dinsdag, 26 september 2023 om 14:26
copyright proshots 21231125
Een mogelijke terugkeer van Marc Overmars bij Ajax lijkt vrijwel uitgesloten, zo meldt Het Nieuwsblad op dinsdag. Sinds het vertrek van Sven Mislintat heeft Ajax geen technisch directeur, maar het lijkt erop dat de club andere opties moet overwegen dan Overmars. Het Belgische medium constateert dat, gezien de gevoeligheid van zijn mogelijke terugkeer, deze optie niet langer op tafel ligt.
In februari 2022 moest Overmars vertrekken bij Ajax vanwege grensoverschrijdende berichten die hij had gestuurd naar vrouwelijke collega's. Vervolgens vond hij enige tijd later een nieuwe baan in België bij Royal Antwerp FC. Maandagavond meldde Mike Verweij in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf nog dat men in België oprecht bezorgd is over een mogelijke terugkeer van Overmars naar Ajax.
Het Nieuwsblad meldt echter dat deze zorgen ongegrond lijken te zijn. De Belgische krant heeft contact opgenomen met Overmars' huidige werkgever en daaruit blijkt dat de kans op een eventuele terugkeer van Overmars zeer gering is. De Belgische club bevestigde aan het medium dat 'dat station is gepasseerd'. Overmars heeft een contract tot medio 2026 in het Bosuilstadion.
Vanuit het perspectief van Ajax lijkt het ook lastig om Overmars een nieuwe functie aan te bieden, zoals Verweij uitlegde op maandag. 'Ik ben van mening dat iedereen een tweede kans verdient, maar Ajax heeft besloten om het anders aan te pakken.' Overmars werd zonder pardon ontslagen. 'Ze hadden hem ook kunnen schorsen voor een paar maanden, zodat hij aan zichzelf kon werken, cursussen kon volgen en excuses kon aanbieden aan die vrouwen. Maar dat is allemaal niet gebeurd. Die vrouwen werken ook nog steeds bij Ajax, en hun belangen worden nu als prioriteit gezien.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties