Matig presterende Red Bull-kanshebber moet even plaatsmaken voor Japanse rookie: 'Deze ervaring is belangrijk'

Sportnieuws
dinsdag, 26 maart 2024 om 15:27
copyright proshots 24799019
Al sinds de eerste race doen er geruchten de ronde dat Daniel Ricciardo wel eens hetzelfde kan overkomen als Nyck de Vries. De Australiër kent geen goede seizoenstart bij Visa Cash App RB en ziet zijn stoeltje in Japan al overgenomen worden door een ander, al is dit maar voor één vrije training.
RB begint het raceweekend in Japan met twee Japanse coureurs achter het stuur. Ayumu Iwasa gaat tijdens de eerste vrije training in zijn thuisland de wagen van Daniel Ricciardo besturen. Iwasa zal daar één van de twee verplichte rookieplekken innemen. Zelf kijk hij er enorm naar uit. 'Ik ben erg blij om mee te mogen doen in een officiële Formule 1-sessie in mijn thuisland', zegt hij. 'En ik heb er zin in de eerste stap te zetten naar het realiseren van mijn droom: races winnen en wereldkampioen worden in de Formule 1', aldus Iwasa.

Progressie sinds Abu Dhabi

De Japanner maakte zijn testdebuut vorig jaar in Abu Dhabi tijdens de testdagen voor jonge coureurs, in de bolide van het toenmalige AlphaTauri. Teambaas Mekies zag hem indruk maken op Yas Marina en sindsdien is de jonge coureur ook aan de slag gegaan in de simulator om het team op die manier te helpen. 'Hij deed het geweldig in Abu Dhabi vorig jaar toen hij voor het eerst voor ons reed', vertelt de Fransman aan Motorsport.com. 'Sindsdien heeft hij belangrijk werk gedaan in onze simulator, inclusief live race-ondersteuning.'
De teambaas ziet dat essentieel is dat Iwasa ook echt het circuit op gaat. 'Deze ervaring is belangrijk voor zijn ontwikkeling als coureur en is ook nuttig voor het werk dat hij voor ons doet in de simulator', benadrukt hij. Naast Iwasa staan bij het team ook Liam Lawson en Formule 2-coureur Isack Hadjar in de rij om een stoeltje te bemachtigen.

Piastri als voorbeeld

Peter Bayer, CEO van het team, ziet ook dat het zeer nuttig is voor jonge coureurs om ervaring op te doen op de baan. 'Oscar Piastri is het beste voorbeeld', is hij van mening. 'Hij reed ik weet niet hoeveel mijl voor Alpine, maar toen hij in de Formule 1 kwam, snapte hij de auto direct.' Hij hoopt dat het bij zijn team een soortgelijk effect zal hebben. 'We hebben een groot programma opgezet voor Liam, Isack en mogelijk Iwasa en we willen ze zo vaak laten rijden als we kunnen', geeft hij aan.

Ricciardo onder druk

Voor 'basiscoureur' Daniel Ricciardo verliepen de eerste drie races van 2024 teleurstellend. De New Zealand Herald kopte maandag dat de Australiër nog twee races de tijd zou krijgen om te bewijzen dat hij een zitje bij moederteam Red Bull waard is. Doet hij dit niet, dan is er een kans dat Liam Lawson in Miami voor Ricciardo invalt. Het sentiment dat daarachter zit, is dat Lawson volgens sommige insiders nú al een betere kandidaat is voor de positie van Pérez. Ondertussen besteedt F1Maximaal ook aandacht aan Formule 2-talent Isack Hadjar en zijn teamgenoot Josep María Martí, die samen bewijzen dat Red Bull via Campos ook kan rekenen op een beloftevolle nieuwe lichting.
©F1Maximaal
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Nederland van Duitsland wint, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties