Ricciardo reageert eindelijk op Red Bull geruchten: 'Ik had niet gedacht dat dit ooit nog zou spelen'

Ricciardo reageert eindelijk op Red Bull geruchten: 'Ik had niet gedacht dat dit ooit nog zou spelen'

Daniel Ricciardo heeft gereageerd op de geruchten die al een tijdje rondgaan over de kans dat hij in 2024 voor Red Bull Racing zal rijden naast Max Verstappen. De Australiër laat weten dat hij er vooral stiekem trots op is dat er zulke geruchten over hem rondgaan, nadat hij een tijdje afwezig was binnen de Formule 1.

Na een seizoen gevuld met tegenslagen voor Sergio Pérez ontstonden speculaties dat de Mexicaan mogelijk zijn plaats bij Red Bull zou verliezen. Deze speculaties leidden tot een wervelwind van geruchten over wie Pérez zou vervangen en wie het in 2024 zou moeten opnemen tegen de dominante Verstappen. Een van de meest prominent genoemde namen was die van Ricciardo.

Trots op geruchten

‘Ik denk dat twaalf maanden geleden veel van de geruchten normaal gesproken negatief waren', begint de AlphaTauri-coureur tegenover internationale media. ‘Of het nu een gerucht is of niet, maar dat er wordt gezegd dat ik op een dag terug zou kunnen gaan naar Red Bull had ik twaalf of achttien maanden geleden nooit gedacht', voegt hij hieraan toe.

Christian Horner, teambaas van Red Bull, heeft echter al meerdere keren laten weten dat Pérez in 2024 gewoon voor zijn team zal rijden. Dit bederft echter niet de blijdschap van de Australiër. ‘Ook al is het maar een gerucht, ik had gewoon niet gedacht dat zo'n gerucht zou bestaan, dat laat me gewoon glimlachen,’ geeft hij toe.

‘Ik zie het absoluut niet als druk,’ benadrukt Ricciardo. ‘Het geeft me veel moed dat door de hoogte- en dieptepunten, de ups en downs, als je op het rechte pad blijft, er gekke dingen kunnen gebeuren,’ voegt hij hier standvastig aan toe.

Blij met stoeltje bij AlphaTauri

De AlphaTauri-coureur laat weten dat hij een zitje bij Red Bull met open armen zou aannemen. ‘Ik heb gezegd dat het een sprookjesachtige manier zou zijn om mijn carrière als Red Bull-coureur af te sluiten, maar ik gebruik nog steeds het woord sprookjesachtig omdat ik weet dat het zeker niet gegarandeerd is,’ legt hij uit.

Voor nu zal Ricciardo in 2024 naast Yuki Tsunoda rijden achter het stuur van de AlphaTauri. ‘Ik ben heel blij dat ik volgend jaar een zitje heb, ik ben heel blij dat ze me hebben gecontracteerd toen ik aan de zijlijn stond te huilen om mijn hand,’ vertelt hij. ‘Uiteindelijk ben ik gewoon blij om terug te zijn in de Red Bull-familie en ook al is het niet het grote team, ik ben gewoon op een heel goede plek hier,’ voegt hij daaraan toe.

© F1Maximaal

Pak 50 of 100x je inzet als Santiago Gimenez scoort tegen Atlético Madrid! Bekijk hier de voorwaarden. Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Net binnen

Concurrent van De Ligt krijgt al na drie wedstrijden contractverlenging

Het contract van Eric Dier bij Bayern München is verlengd tot 2025, zo meldt David Ornstein op X. Transferexpert Fabrizio Rom...

Aanhouding Promes 'hot news' in Rusland: 'Wij kunnen niets voor hem doen'

Onlangs werd voetballer Quincy Promes veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf vanwege zijn betrokkenheid bij de invoer van r...

Oud-speler laat zich lovend uit over Ten Hag: 'Ik kan niks anders dan respect hebben'

Maarten Stekelenburg heeft zich bij Tussen de Palen, een programma van Ziggo Sport, lovend uitgelaten over zijn voormalig tra...

Onvrede vanuit spelersgroep over Van 't Schip: 'Dit is het begin van het einde'

Ajax wacht zondag de altijd lastige thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De Amsterdammers staan vijfde en hebben door het puntenv...

Slot ziet zonder spits meer kans om te scoren: 'Het is ergens ook wel pijnlijk'

Calvin Stengs moest donderdagavond tijdens het bekerduel met FC Groningen het veld met een brancard verlaten. Trainer Arne Sl...

Lees meer