Manchester United schiet uit de startblokken en pakt 2-0 voorsprong in FA Cup-finale

zaterdag, 25 mei 2024 om 16:45
manchester united
Manchester United kent een rampseizoen, met uitschakeling in de groepsfase van de Champions League en een achtste plaats in de Premier League. De club haalde wel de finale van de FA Cup, waar Manchester City de tegenstander is. Veel analisten dachten dat United een ongenadig pak slaag zou krijgen, maar bij rust staat er zowaar een 0-2 voorsprong voor United op het scorebord.
In de 29ste minuut rende Alejandro Garnacho achter een hoge, lange bal aan. Hij werd opzij gezet door Josko Gvardiol, die dacht terug in de handen van de keeper te koppen. Ederson was echter uitgekomen om de bal te onderscheppen, waardoor de terugspeelbal over hem heen viel. De doorgelopen Garnacho kon zo voor leeg doel de onbedoelde assist binnentikken.
Daarmee was de dramatische eerste helft nog niet voorbij voor City, want amper tien minuten later stond er met Kobbie Mainoo nog een tiener afkomstig uit de jeugdopleiding op het scorebord. Na een vloeiende aanval over meerdere schijven dook de jongeling alleen op voor het doel en liet de keeper kansloos met een bekeken schot.
Voor Ten Hag zal de voorsprong aanvoelen als een warm bad. The Guardian schreef onlangs dat de Nederlandse oefenmeester ontslagen zou worden ondanks het resultaat van de finale, maar zelf was hij zich in een interview met Voetbal International een stuk positiever over zijn toekomst. 'Ik verneem dat de nieuwe eigenaren alles willen veranderen maar met mij willen bouwen. Dat is tenminste hetgeen wat ze direct tegen mij zeggen en wat ze uitspreken.'