Lovende woorden voor 'nieuwe Dolberg' bij PSV: 'Nog één ding leren dan is hij 120 miljoen waard'

Sportnieuws
maandag, 13 mei 2024 om 9:49
copyright proshots 25150997
PSV maakte afgelopen week bekend de koopoptie in het huurcontract met Bayern München te lichten, zo werd Malik Tillman vastgelegd tot medio 2028. Wel werd later bekend dat de Duitse grootmacht over twee jaar de Amerikaan terug kan halen voor 35 miljoen euro. Kenneth Perez houdt zich buiten de randzaken vooral bezig met de prestaties van de Amerikaan op het veld en die zijn goed, vertelt hij bij Dit Was Het Weekend van ESPN.
Karim El Ahmadi is ook fan van de middenvelder die ook in de aanval uit te de voeten kan. De analist is enthousiast over het feit dat Tillman langer in de Eredivisie te bewonderen is. 'Ik vond hem vooral in de tweede seizoenshelft echt geweldig, eigenlijk in alles: zelfs in het meeverdedigen is hij heel goed geworden. Dat komt mede door Bosz, die erbovenop zit bij de aanvallers.'

Flegmatieke onderdeel van het spel

'Hij heeft een beetje wat Kasper Dolberg ook heeft', doelt Perez op het flegmatieke dat Tillman uitstekend beheerst. 'Peter Bosz heeft met Dolberg gewerkt (bij Ajax, in het seizoen 2016/17 red.). Onder Bosz was hij heel erg goed. Ik hoop dat ze Tillman een beetje wakker kunnen schudden bij PSV. Voetballen kan hij misschien wel als de beste daar.' Ajax bereikte dat seizoen, mede door Dolberg, de finale van de Europa League die vervolgens wel verloren ging tegen Manchester United (0-2).

Misschien wel 120 miljoen?

'Bij Feyenoord zegt Arne Slot altijd dat zijn spelers eerst moeten leren om hard te werken en druk te zetten', vertelt Perez. 'Als Tillman dat ook nog leert, heeft PSV echt een goede zet gedaan. Even kijken, hoe kan ik opvallen? Die 12 miljoen (aankoopbedrag Tillman) wordt dan 120 miljoen', zegt Perez cynisch. El Ahmadi is een stuk minder cynisch en vindt Tillman 'misschien wel de beste speler van PSV'. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties