Update: Prijs van 'goedkope' Liverpoolaanwinst bekendgemaakt

Sportnieuws
dinsdag, 06 juni 2023 om 15:31
alexis mac allister
Liverpool heeft Alexis Mac Allister hun eerste zomeraanwinst binnen, zo melden onder meer The Times en transfergoeroe Fabrizio Romano. De middenvelder werd afgelopen december wereldkampioen met Argentinië en maakte grote indruk op het WK. Manchester United zat ook achter hem aan, maar vist dus definitief achter het net.
Het is geen geheim dat Liverpool achter Mac Allister aanzit. De 24-jarge centrale middenvelder zou een overstap naar Anfield zelf wel zien zitten, waardoor een overstap een kwestie van tijd lijkt. Romano meldt dat hij een contract voor vijf jaar gaat tekenen, tot 2028. De medische keuring zou binnen 24 tot 48 uur plaats moeten vinden.
Liverpool hoeft niet de hoofdprijs voor de Argentijn te betalen, daar hij bij Brighton & Hove Albion beschikt over een afkoopclausule. Onduidelijk is hoeveel deze precies bedraagt. Er worden bedragen genoemd tussen de 52 en 70 miljoen euro, al meldt Romano op Twitter dat de prijs veel lager zal liggen dan die 70 miljoen euro.
Het is een klap in het gezicht van Manchester United, dat ook achter Mac Allister aanzat. Hij wil echter per se naar de rivaal Liverpool, waardoor de club van hoofdtrainer Erik ten Hag doorschakelt naar Mason Mount. De middenvelder van Chelsea werd ook genoemd bij Liverpool, dat Mac Allister dus liever heeft.
In 2019 haalde Brighton & Hove Albion hem nog op voor acht miljoen euro, waardoor ze een behoorlijke winst pakken. Sinds 2020 is hij basisspeler bij The Seagulls, in totaal kwam hij tot 112 wedstrijden. Daarin was Mac Allister goed voor 20 doelpunten en 9 assists.

Update (06-06) Prijs van Liverpoolaanwinst bekendgemaakt

Het Britse talkSPORT meldt dat Alexis Mac Allister voor 55 miljoen pond, omgerekend 63,89 miljoen euro, overkomt van Brighton & Hove Albion.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties