Leegloop INEOS Grenadiers: plaatsvervangend teambaas Ellingworth vertrekt, Brailsford mogelijk naar Manchester United

Sportnieuws
maandag, 20 november 2023 om 12:35
copyright proshots 22665388
De leegloop bij INEOS Grenadiers duurt voort. Nadat verschillende renners de Britse formatie hebben verlaten, heeft ook plaatsvervangend teambaas Rod Ellingworth besloten om weg te gaan bij de brigade. De 51-jarige ex-prof is de tijdelijke vervanger van Sir Dave Brailsford als manager van de (voormalige) succesformatie. 
Op vrijdag 17 november kwam het doorgaans welingelichte The Telegraph met het bericht naar buiten dat Ellingworth op zeer korte termijn zijn biezen zou pakken, al was de precieze reden en/of gedachtegang erachter nog niet bekendgemaakt. Ook Global Cycling Network vroeg het een en ander na bij INEOS Grenadiers, maar kreeg op die doelbewuste vrijdag nul op het rekest.

Ellingworth pakt definitief zijn biezen, Brailsford gelinkt aan Manchester United

Naarmate de tijd verstreek, kreeg GCN steeds meer informatie toegespeeld. Afgelopen weekend kon het internationale wielermedium dan ook definitief bevestigen dat Ellingworth vertrekt bij INEOS Grenadiers. De Brit zal tot eind december werkzaam blijven bij de ploeg, maar daarna dus de plaat poetsen. 'We kunnen bevestigen dat plaatsvervangend teamleider Ellingworth het team aan het eind van het jaar zal verlaten. Op dit moment wordt er geen verder commentaar gegeven', luidde de kort maar krachtige bevestiging.
Ellingworth was in 2009 nauw betrokken bij de oprichting van het toenmalige en uiterst succesvolle Team Sky, waar hij verschillende functies bekleedde. Ondanks dat hij een tijdelijk uitstapje naar Bahrain Victorious maakte, keerde hij in 2021 weer terug op het oude nest. Brailsford is net als Ellingworth al jarenlang actief binnen de fameuze wielerploeg, maar zou naar verluidt ook eieren voor zijn geld kiezen. De 59-jarige coach c.q. manager zou volgens de Engelse kranten - dit is dus nog niet bevestigd - naar een belangrijke positie binnen voetbalclub Manchester United dingen.
©Indeleiderstrui

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties