Leedvermaak in Eindhoven door crisis in Amsterdam?: 'Nee, ben niet iemand die lacht om Ajax'

Sportnieuws
dinsdag, 07 mei 2024 om 11:15
brands
PSV is kampioen en Ajax verkeerd in een crisis, dan zou je denken dat er hard wordt gelachen in Eindhoven, maar dat is alles behalve waar. Marcel Brands heeft in een interview met Voetbal International aangegeven geen leedvermaak te ervaren aan de crisis bij Ajax.
Brands steekt niet onder stoelen of banken dat hij de bestuurlijke malaise volgt. 'Natuurlijk doet dat me iets. Ik had een goede relatie met Edwin (Van der Sar, red.) en ik weet hoeveel druk er op hem komt als dit soort dingen gebeuren. Dan heb je als collega echt wel met hem te doen.' Van der Sar stelde Sven Mislintat aan en gaf 30 mei 2023 aan de club te verlaten.

Geen leedvermaak 

'Ik ben niet iemand die lacht om Ajax, omdat daar allerlei dingen misgaan', vervolgt Brands zijn verhaal. 'Ik weet dat er veel kan gebeuren in een voetbalbedrijf. Ik ken daar niet alle ins en outs. Maar ik vraag me wel af: hoeveel mensen zijn daar in het belang van de club en hoeveel in het belang van zichzelf bezig? Als je voor een club werkt, moet je jezelf wegcijferen voor het clubbelang.' PSV werd afgelopen weekend landskampioen door met 4-2 van Sparta te winnen.
Brands wil het succes van PSV niet op zichzelf projecteren. 'Ik ben nu geen kampioen, hè. De spelers, de trainers en de club worden kampioen. Ik ben trots op alle medewerkers. En ik ben er een onderdeeltje van geweest. Niet meer dan dat. We moeten het niet groter maken dan het is.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties