Kwakman haalt stevig uit: 'Zij zijn schuldig aan de grote nederlaag van Excelsior'

Sportnieuws
woensdag, 29 mei 2024 om 11:45
copyright proshots 20482901
NAC Breda won dinsdagavond verrassend van Excelsior en maakt daarmee een grote kans om te promoveren naar de Eredivisie. Volgens Kees Kwakman is de technische staf van Excelsior de hoofdschuldige van de wanprestatie die werd geleverd. Zo werd Arthur Zagré niet naar de kant gehaald na zijn eerste gele kaart, en dat kwam de ploeg duur te staan. 
Zagré kreeg in de tweede helft zijn tweede gele kaart, waardoor hij het veld moest verlaten en Excelsior met negen man kwam te staan. Nadat de speler het veld had verlaten, kregen de Kralingers nog drie doelpunten tegen en won NAC uiteindelijk met maar liefst 6-2. Bij ESPN is Kwakman duidelijk: 'Ik weet niet waar ik beginnen moet. Laat ik eerst zeggen dat NAC het fantastisch heeft gedaan: ze hebben Excelsior bij de strot gepakt vanaf de eerste seconde en niet meer losgelaten.'

Fout van de technische staf

Kwakman barst daarna los over de technische staf van de Rotterdammers. 'Ik moet ook de technische staf benoemen: zij zijn gewoon in de fout gegaan. Ik denk dat zij schuldig zijn aan de grote nederlaag, want ze hadden Zagré allang moeten wisselen. Hij had eerder misschien al zijn tweede gele kaart moeten krijgen, toen hij vasthield. Van Gastel deed het bij NAC wel in de rust: hij haalde Lucassen eruit, met geel op zak. Het was ook een hele domme rode kaart, van Zagré.'

Tirade weerlegd 

Na de tirade van Kwakman komt Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen langs en vertelt hij waarom Zagré niet gewisseld is. Dijkhuizen verklaart dat de back in de kleedkamer had beloofd zijn hoofd erbij te houden, omdat hij al op een gele kaart stond. Kwakman begrijpt op dat moment wel dat de trainer zijn speler de kans gaf om door te voetballen.
Uiteindelijk hield Zagré zijn hoofd er alleen niét bij en dat kan betekenen dat Excelsior volgend seizoen actief zal zijn in de Keuken Kampioen Divisie. Ze hebben nog een kans, maar dan moet er zondag met minimaal vier doelpunten verschil gewonnen worden (om te kunnen verlengen, red.). Tegen ADO Den Haag lukte dat, maar de druk zal zaterdag dubbel zo groot zijn op Woudestein.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties